Η κίνηση εσωτερικού τον δεύτερο μήνα του έτους αυξήθηκε σε ποσοστό 15% συγκριτικά με πέρυσι
Συνεχίστηκαν οι υψηλές πτήσεις και το Φεβρουάριο για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος), με τη συνολική επιβατική κίνηση να ενισχύεται κατά 13,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η κίνηση εσωτερικού τον δεύτερο μήνα του έτους αυξήθηκε σε ποσοστό 15% συγκριτικά με πέρυσι, με τη διεθνή κίνηση να καταγράφει επίσης ανοδική τροχιά στο συν 12,1% σε σχέση με το 2023.
Το πρόσημο ήταν θετικό τον Φεβρουάριο και για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, με εκείνα στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στη Ρόδο να καταγράφουν τις υψηλότερες επιδόσεις σε απόλυτους αριθμούς.
Τριψήφιο ποσοστό αύξησης κατέγραψαν Άκτιο (212%) και Κέρκυρα (114%), ενώ τη μικρότερη ποσοστιαία διαφορά σε σχέση με πέρυσι κατέγραψαν τα αεροδρόμια της Σάμου στο 1,9% και της Καβάλας στο 2,8%.
Νούμερα καλύτερα από πέρυσι σημείωσαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και σε επίπεδο διμήνου, με τη συνολική επιβατική κίνηση να διαμορφώνεται σε 1,27 εκατ. έναντι 1,15 εκατ. το 2023, αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση της τάξης του 10,6%.
Η διεθνής κίνηση σημείωσε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο 11,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, ενώ η κίνηση εσωτερικού κατέγραψε άνοδο 10,3% πάντα σε σχέση με το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.
Οριακή πτώση σε ποσοστό 0,6% σημείωσε μόνο το αεροδρόμιο της Σάμου. Όλα τα υπόλοιπα κατέγραψαν αύξηση, με εκείνα σε Άκτιο (71%) και Κέρκυρα (52%) να έχουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο. Σε απόλυτους αριθμούς ηγήθηκαν και πάλι οι αερολιμένες σε Θεσσαλονίκη, Χανιά και Ρόδο.
Αντίστοιχη είναι και η εικόνα των πτήσεων, με τον αριθμό των δρομολογίων που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο δίμηνο του έτους να κινείται ανοδικά κατά 9,5%, με τις διεθνείς πτήσεις να βρίσκονται στο συν 11,5% και τις πτήσεις εσωτερικού στο συν 8,8% σε σχέση με πέρυσι.
Ως προς τις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών, Γερμανία, Κύπρος, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία συνέθεσαν την πρώτη πεντάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θωμάς Κουτσουπιάς: Aγροτοσυνδικαλιστής και Πρόεδρος της Αμφιλοχίας Γη, επεκτείνεται στην ενέργεια
- Βιομηχανικό ρεύμα: Υποσχέσεις, καθυστερήσεις και μια αγορά που «βράζει»
- Το Υπερταμείο επέλεξε την KPMG ως ορκωτό ελεγκτή για τις θυγατρικές για τη χρήση του 2025
- Βίντεο με τη μεταγωγή των συλληφθέντων στα Βορίζια
- Aktor και ΔΕΠΑ Εμπορίας έκαναν εταιρεία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG
- Theon: Νέα παραγγελία για Συστήματα Νυχτερινής Όρασης άνω των 100 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν σε χαμηλό δυο εβδομάδων
- Γερουλάνος για αναθεώρηση Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψη: Και πάλι χωρίς διαφάνεια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








