Στους νομούς που υπάρχουν κρούσματα ευλογιάς για τα σφαγεία αποφασίζουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες
Ανοικτά είναι τα σφαγεία από σήμερα σε όλους τους νομούς που δεν έχουν διαπιστωθεί κρούσματα της ευλογιάς προβάτων, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι της Βουλής. Όσον αφορά στους νομούς που υπάρχουν κρούσματα ευλογιάς, ο κ. Τσιάρας διευκρίνισε ότι τα σφαγεία θα λειτουργούν – εκτός εκείνων που βρίσκονται στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης – μόνο μετά τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων κτηνιατρικών υπηρεσιών και, φυσικά, με πλήρη τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας.
Ο κ. Τσιάρας υπενθύμισε ότι ο τρόπος που αντιμετώπισε η χώρα μας την πανώλη, αποτελεί οδηγό για την ΕΕ και ζήτησε από όλους τους εμπλεκομένους να συμβάλλουν και στην περίπτωση της ευλογιάς, τηρώντας πιστά τους, προβλεπόμενους από την ευρωπαϊκή οδηγία, κανόνες, για την αντιμετώπισή της.
«Το καταλαβαίνω είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, είναι η άκρως αναπαραγωγική περίοδος των ζώων, η γαλακτοφορία είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και ξέρω πολύ καλά και την αγωνία και την ανησυχία όλων των κτηνοτρόφων. Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε για να είμαστε δίπλα τους. Κανείς μας δεν ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να σταματήσει τη μετακίνηση των ζώων ή να περιορίσει τις σφαγές ή να δημιουργήσει προβλήματα τα οποία δημιουργούν μεγάλη ένταση γενικότερα σε όλο τον κτηνοτροφικό κόσμο. Αντίθετα, είμαστε εδώ κυρίως για να περιορίσουμε την εξάπλωση της νόσου», σημείωσε ο ΥπΑΑΤ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Ανάκαμψη με το βλέμμα στην εκεχειρία με το Ιράν
- ΗΠΑ: Διευρύνθηκε 4,4% στα 60,3 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα τον Μάρτιο
- Χέγκσεθ: «Η εκεχειρία με το Ιράν παραμένει σε ισχύ»
- Δένδιας από DEFEA 2026: Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να στραφούν στην εγχώρια βιομηχανία
- Πιερρακάκης στο Ecofin: Ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών εποπτικών μηχανισμών
- Μακρόν: Η ΕΕ να ενεργοποιήσει μηχανισμό καταστολής καταναγκασμού για τους δασμούς Τραμπ στα οχήματα
- HSBC: Πλήγμα 400 εκατ. δολαρίων στα κέρδη του α΄τριμήνου από έκθεση σε υπόθεση «απάτης»
- ΑΑΔΕ για Τυχεροπούλου: Δεν θα την ξαναπροσλάβουμε γιατί καταργήσαμε τη θέση – Μόνο αποζημίωση μπορεί να της δώσουμε
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








