Τράπεζες

UBS: Ζημιές από το κόστος ενσωμάτωσης της Credit Suisse

Το κόστος ανήλθε σε δύο δισ. ευρώ

Την πρώτη τριμηνιαία ζημία της μετά από έξι χρόνια καταγράφει η Ελβετική Τράπεζα UBS με κύριο “ένοχο” το κόστος ενσωμάτωσης της πρώην αντιπάλου της Credit Suisse που έως τώρα έχει φθάσει τα 2 δισ. δολάρια. Η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 785 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο, υψηλότερα από ζημίες 444 εκατομμυρίων δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα συνολικά έσοδα του ομίλου ήταν 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 23% από 9,54 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Ο δείκτης κεφαλαίου CET1, μέτρο της τραπεζικής ρευστότητας, ήταν 14,4%, αμετάβλητος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά του πληγωμένου αντιπάλου της τον Ιούνιο και προχώρησε σε ανακοινώσεις τον Αύγουστο. Αμέσως οι μετοχές της τράπεζας εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο σημείο τους από τα τέλη του 2008, αφού τα αποτελέσματα των κερδών του δεύτερου τριμήνου ανέφεραν καθαρά κέρδη 28,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως αποτέλεσμα της αρνητικής υπεραξίας για την εξαγορά της Credit Suisse.

Η UBS πλήρωσε με έκπτωση 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,33 δισεκατομμύρια δολάρια) για να εξαγοράσει την Credit Suisse τον Μάρτιο, σε μια συμφωνία με τη μεσολάβηση των ελβετικών αρχών για να αποφευχθεί η κατάρρευση του φημισμένου αλλά μαστιζόμενου από σκάνδαλα δανειστή.

Η τράπεζα στοχεύει σε εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026, όταν ελπίζει να έχει ολοκληρώσει την ενοποίηση όλων των επιχειρήσεων του Ομίλου Credit Suisse.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu