Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας και της Ευρώπης αναζητά με κάθε τρόπο να μειώσει το κόστος παραγωγής καθώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις ασιατικές βιομηχανίεςς
Η Volkswagen και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα πραγματοποιήσουν έναν τέταρτο κύκλο διαπραγματεύσεων για μειώσεις μισθών και πιθανό κλείσιμο εργοστασίων, σε μια ολοένα πιο σκληρή αντιπαράθεση, που συνοδεύεται από απεργίες σε βασικά γερμανικά εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο γύρος των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε αρχικά τον Σεπτέμβριο και ακολουθεί τις αποφάσεις της διοίκησης της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, για μείωση κόστους προκειμένου να ανταγωνιστεί τους φθηνότερους Ασιάτες ανταγωνιστές της, που έχουν εισέλθει στην έδρα της στη Γερμανία και όχι μόνο.
Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 4ωρες απεργίες σε εννέα από τις γερμανικές εγκαταστάσεις της Volkswagen.
“Ίσως αυτό θα φέρει το διοικητικό συμβούλιο της VW στα συγκαλά του. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση» , ανέφερε το σωματείο IG Metall σε ένα φυλλάδιο προς τους εργαζόμενους την Παρασκευή. «Αλλά τότε θα γίνει πολύ, πολύ άβολο».
Οι εργαζόμενοι, που απορρίπτουν κατηγορηματικά τυχόν περικοπές στους μισθούς ή κλείσιμο εργοστασίων, μπορούν να αυξήσουν την πίεση πραγματοποιώντας τελικά 24ωρες απεργίες και ακόμη και αορίστου χρόνου.
Η Volkswagen, με τη σειρά της, επιμένει ότι απαιτούνται περικοπές εργαζομένων και μισθών επειδή η ζήτηση για αυτοκίνητα στην Ευρώπη έχει μειωθεί, ενώ το κόστος στην κορυφαία οικονομία της Ευρώπης καθιστά αδύνατο για τον όμιλο να ανταγωνιστεί τις εταιρείας από την Ασία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θρήνος για Γιασικεβίτσιους: Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της συζύγου του, Άννας Δούκα
- Βρυξέλλες: Στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ ο Σ. Παπασταύρου και ο Ν. Τσάφος
- OΛME: Συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16 Δεκεμβρίου
- Γκιλφόιλ: “Μπορώ να ζήσω και να πραγματοποιήσω το αμερικανικό όνειρο μου εδώ, στην Αθήνα”
- ΙΣΑ: Δεύτερο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο “Η ορθολογική διαχείριση των αντιβιοτικών στο νοσοκομείο”
- Χρυσοχοΐδης: Ψευδείς οι καταγγελίες για αστυνομική βία στα αγροτικά μπλόκα
- ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Στη Θεσσαλονίκη ο Πάτρικ Μπέβερλι
- ΕΒΕΘ – ΒΕΘ – ΣΒΕ – ΣΕΒΕ: Καλούν τους αγρότες να επανέλθουν στον θεσμικό διάλογο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








