"Θα συνάψουμε συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη συριακή διοίκηση", δήλωσε ο Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου
Επανέρχονται τα τουρκικά ΜΜΕ στο θέμα της πιθανής σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, η οποία όπως λένε θα καθορίζει τα όρια των ΑΟΖ των δύο χωρών και συγκεκριμένα σύμφωνα με το τουρκικό μέσο TGRT Haber.
Ο υπουργός Μεταφορών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα υπογράψει συμφωνία ναυτιλιακής αρχής με τη Συρία. Μάλιστα έθεσε το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας στο πλαίσιο του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, λέγοντας ότι μετά από τη συμφωνία με τη Συρία θα έρθει και μια με την Αίγυπτο.
Μιλώντας στον εκπρόσωπο του TGRT News στην Άγκυρα Φατίχ Ατίκ, ο υπουργός Μεταφορών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου είπε ότι η συμφωνία για τη θαλάσσια δικαιοδοσία μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας βρίσκεται καθ’ οδόν.
Ο υπουργός είπε: “Θα συνάψουμε συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη συριακή διοίκηση”.
Αναφέροντας τη συνάντηση, ο δημοσιογράφος Φατίχ Ατίκ είπε: “η συμφωνία για την περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ Τουρκίας και Συρίας θα επηρεάσει όλες τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά τη Λιβύη, η αλυσίδα των συμφωνιών με τη Συρία αναμένεται να συνεχιστεί με την Αίγυπτο. Όταν πέσουν αυτές οι υπογραφές, η Τουρκία θα έρθει στο προσκήνιο στην Ανατολική Μεσόγειο”, ενώ προσέθεσε ότι “αυτές οι πιθανότητες κάνουν την Ελλάδα να ανησυχεί περισσότερο”.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε δήλωσή του στην τηλεόραση του Κοινοβουλίου στις 18 Δεκεμβρίου, είπε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με τη Συρία σχετικά με τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προσλήψεις 350 στελεχών Πολιτικής Προστασίας σε όλη την Ελλάδα
- Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM
- Eurostat: Μειώνεται η κτηνοτροφική παραγωγή στην ΕΕ το 2026 – Πρώτη στα κατσίκια η Ελλάδα
- Στο Λονδίνο ο Ζελένσκι για τη διατήρηση της στήριξης του Κιέβου από την Δύση
- Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά χρόνο για τα ενοίκια μέσω τράπεζας μέχρι να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις στο ΜΙΔΑ
- Eurostat: Οριακή αύξηση στο 2,2% των κενών θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη το δ΄τρίμηνο 2025 – Στο 1,3% στην Ελλάδα
- Ομιλος ΔΕΗ: Νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση βιωσιμότητας από την S&P Global
- ΥΠΑ: Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια το πρώτο δίμηνο του 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








