Μειώσεις 20% στις τιμές του φυσικού αερίου για βιομηχανίες και οικιακούς καταναλωτές αναμένονται στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα της υποχώρησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο, η πτώση της τιμής από τον Ιανουάριο εκτιμάται σε 5% ενώ τον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 20% και θα προστεθεί στην έκπτωση 15% που επιτεύχθηκε πέρυσι ύστερα από τις διαπραγματεύσεις της ΔΕΠΑ με την Gazprom.
Η μείωση οφείλεται στη σύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου με τις αντίστοιχες του πετρελαίου με υστέρηση τριών μηνών.
Ο κ. Παπαγεωργίου εκτίμησε, μάλιστα, ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου θα συνεχιστεί, καθώς σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές το πετρέλαιο μπορεί να πέσει ακόμη και στα 40 δολάρια το βαρέλι, εξέλιξη που θα έχει θετικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία.
Η ΔΕΠΑ επεξεργάζεται, παράλληλα, νέα φόρμουλα τιμολόγησης προκειμένου οι μειώσεις στις τιμές να έχουν διάρκεια μέσα στο 2015.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ”: Νέες επιδοτήσεις 1.392 δικαιούχων
- Αστέρας του ΝΒΑ και προπονητής μεταξύ των δεκάδων συλληφθέντων για παράνομο τζόγο
- Eurobank: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 3/12 για την απορρόφηση της Eurobank Συμμετοχών από την τράπεζα
- Southrock Asset Management: Το 2026 η οικοδομική άδεια για το τριπλό επενδυτικό project στη Μύκονο
- Μητσοτάκης: Οσο διατηρεί το casus belli η Τουρκία δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα SAFE
- Πτώση του χρυσού μετά από 10 εβδομάδες ενόψει ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
- Ανοδος των μετοχών στην Ασία λόγω των ελπίδων για βελτίωση στις σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας
- Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες: Προς 100 εκατ. πωλήσεις με εξαγωγές 98% και ετοιμάζεται για Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








