Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό

Την πεποίθηση ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης θα επαληθευθούν και «δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό» εκφράζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, παρατηρώντας πως αυτή είναι και η σημαντικότερη διαφορά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Η τρόικα συνεχίζει να ζητά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, θεωρώντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Η ελληνική κυβέρνηση όμως θεωρεί ότι, όπως τα προηγούμενα χρόνια οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν, έτσι και τώρα δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό κενό, επισημαίνουν οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνουν, πάντως, πως στην υποθετική περίπτωση που επαληθεύονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας, εντοπίζονται οι περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά. «Αυτή η υποθετική περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί ούτε και τώρα», τονίζεται από το υπουργείο.

Σχολιάζοντας αναφορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ότι η κυβέρνηση πρότεινε και νέα δημοσιονομικά μέτρα στην τρόικα για να καλύψει πιθανό κενό του προϋπολογισμού, οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι κοινή υποχρέωση για όλες τις χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε πρόγραμμα, αλλά και για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης που δεσμεύονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

«Συνεπώς η υποχρέωση κάλυψης πιθανού δημοσιονομικού κενού υφίσταται ανεξαρτήτως αξιολόγησης, ο δε σχετικός όρος ίσχυε για όλα τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχει και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2014», επισημαίνεται από το υπουργείο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu