Το αξιόχρεο είναι υπό επιτήρηση και υπάρχει ενδεχόμενο για νέα υποβάθμιση εντός των επόμενων 90 ημερών.
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της σουηδικής Intrum AB, σε Β3 -από Β2-, διατηρώντας την υπό επιτήρηση για περαιτέρω υποβάθμιση εντός των επόμενων 90 ημερών.
Τις προηγούμενες εβδομάδες σε ανάλογες κινήσεις προχώρησαν οι άλλοι δύο μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, Fitch και Standard & Poor’s.
Η Moody’s επικαλείται τις τρέχουσες προκλήσεις αναχρηματοδότησης της Intrum και την ανακοίνωση της εταιρείας για διορισμό συμβούλων σχετικά τη διερεύνηση των επιλογών αναχρηματοδότησης και την εφαρμογή αλλαγών στο χρέος, προκειμένου να δημιουργήσει μια πιο βιώσιμη μακροπρόθεσμη κεφαλαιακή δομή.
Η δράση αξιολόγησης αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο ζημιών που θα μπορούσαν να προκύψουν από την αναδιάρθρωση του χρέους, για τους κατόχους ομολόγων της Intrum.
Κατά την άποψη της Moody’s, ο κίνδυνος πραγματοποίησης τέτοιων ζημιών επιδεινώνεται από τα επί του παρόντος προβληματικά επίπεδα διαπραγμάτευσης των ομολόγων της Intrum, τα οποία περιορίζουν την πρόσβαση της εταιρείας στις κεφαλαιαγορές και περιορίζουν σημαντικά τη χρηματοοικονομική της ευελιξία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις