Οι Ρώσοι βέβαια μιλούν για προβοκάτσια, προκειμένου να δημιουργήσουν εμπόδια στις ειρηνευτικές συνομιλίες
Ρωσική επίθεση με drone στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσε ζημιές στη νέα σαρκοφάγο που προστατεύει ό,τι έχει απομείνει από τον τέταρτο αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το drone έπληξε τη σαρκοφάγο, προκαλώντας πυρκαγιά η οποία έχει πλέον κατασβεστεί, πρόσθεσε ο Ζελένσκι, εξηγώντας ότι μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε παρατηρηθεί αύξηση του επιπέδου ραδιενέργειας.
Οι Ρώσοι βέβαια μιλούν για προβοκάτσια, προκειμένου να δημιουργήσουν εμπόδια στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Λίγο νωρίτερα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ- ΙΑΕΑ) είχε ανακοινώσει ότι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας ακούστηκε έκρηξη από τη νέα σαρκοφάγο του τέταρτου αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά, όμως “τα επίπεδα ραδιενέργειας στο εσωτερικό και το εξωτερικό (του Τσερνόμπιλ) παραμένουν σε σταθερά και κανονικά επίπεδα. Η ΙΑΕΑ εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση”.
Όπως τόνισε ο οργανισμός, το προσωπικό ασφαλείας και οχήματα αντέδρασαν αμέσως μετά το συμβάν και δεν υπάρχουν θύματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάουελ (Fed): Δεν έκανε καμία πρόβλεψη για τα επιτόκια
- Χαμάς: Θα παραδώσει απόψε άλλους τέσσερις σορούς ομήρων
- Παντελοπούλου (ΕΣΠΑ): Κρίσιμη η ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με ανάμεικτα πρόσημα – Εκτίναξη 18% από Ericsson
- Ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στη Μαδαγασκάρη
- ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η σιωπή του πρώην αντιπροέδρου Ζερβού στην Εξεταστική, είναι παραδοχή ενοχής
- Στάσσης (ΔΕΗ): «Τα data centers δημιουργούν σημαντική νέα ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας»
- Λαγκάρντ: Δεν μπορώ να κηρύξω το τέλος των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις