Η πρόσκληση είναι να συναντηθούν στο Μουσκάτ, στο Ομάν, όπου η σύνοδος των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ θα πραγατοποιηθεί μαζί με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν και ο ομόλογός του της Παλαιστινιακής Αρχής Ριγιάντ αλ Μάλικι έχουν προσκληθεί στην έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στο Ισραήλ και στην περιοχή, δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ ,Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική.
«Προσκάλεσα τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συγκαλώ το απόγευμα. Προσκάλεσα επίσης τον υπουργό Εξωτερικών (της Παλαιστινιακής Αρχής) Ριγιάντ αλ Μάλικι να απευθυνθεί στη συνάντηση και να παρουσιάσει τις απόψεις της Παλαιστινιακής Αρχής», ανέφερε ο Μπορέλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.
Οι υπουργοί της ΕΕ θα συναντηθούν στο Μουσκάτ, στο Ομάν, όπου μία σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έχει ήδη προγραμματιστεί να λάβει χώρα, με συμμετοχή του Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργου Γεραπετρίτη. Ορισμένοι υπουργοί θα είναι εκεί διά ζώσης, άλλοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση εξ αποστάσεως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης: “Η δύναμη της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ η τελειότητα, ήταν η επιμονή”
- Μπλακάουτ σε Ουκρανία και Μολδαβία
- BBC: Το Ισραήλ στοχεύει σε αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βλέπει τώρα μια “χρυσή ευκαιρία”
- Η Ρωσία θα επιτρέψει τις εξαγωγές βενζίνης για τους παραγωγούς μέχρι τον Ιούλιο
- Ιταλία: Ξεκίνησε η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών στην Κούτρο
- Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
- Πόσα θα επενδύσει η Nvidia στην OpenAI
- Eπιφυλακτικές για επενδύσεις στη Βενεζουέλα η Exxon και η Chevron
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








