Σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου, είτε εφάπαξ είτε με τμηματικές καταβολές μέχρι τις 31/7/2025, παρέχεται έκπτωση 4%
Οριστικοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου με αυτοματοποιημένο τρόπο από την ΑΑΔΕ 739.576 προεκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που αφορούν συνολικά σε 835.766 φυσικά πρόσωπα.
Στην περίπτωση που τα στοιχεία, βάσει των οποίων οριστικοποιήθηκαν οι προεκκαθαρισμένες δηλώσεις είναι ανακριβή ή ελλιπή, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να τα τροποποιήσουν ή/και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις (καθώς επέχει θέση αρχικής δήλωσης), μέχρι και την Τρίτη 15/7/2025.
Υπενθυμίζεται ότι για την καταβολή του φόρου ισχύουν οι γενικές διατάξεις που εφαρμόζονται και για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους. Συγκεκριμένα, η καταβολή πραγματοποιείται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την Πέμπτη 31/7/2025 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των 7 επόμενων μηνών.
Σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου, είτε εφάπαξ είτε με τμηματικές καταβολές μέχρι τις 31/7/2025, παρέχεται έκπτωση 4%. Το ίδιο ποσοστό έκπτωσης ισχύει και για τροποποιήσεις που θα γίνουν έως τις 30/4/2025.
Για τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται μετά την 1η Μαΐου στις οποίες προκύπτει επιπλέον χρεωστικό ποσό προς καταβολή παρέχεται έκπτωση:
• 3%, εάν υποβληθούν μέχρι 16/6 και
• 2% εάν υποβληθούν μέχρι 15/7.
Σημειώνεται ότι το αρχικό ποσό φόρου που προέκυψε από την αυτόματη οριστικοποίηση διατηρεί την έκπτωση 4%.
Επισημαίνεται ότι ο φόρος που έχει προσδιοριστεί μέσω της αυτόματης οριστικοποίησης δεν συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με τυχόν χρηματικές απαιτήσεις του φορολογούμενου έναντι του Δημοσίου, πριν από τη λήξη της γενικής προθεσμίας υποβολής δηλώσεων (15/7/2025).
Η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2024 συνεχίζεται απρόσκοπτα και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 2.802.134 δηλώσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποσύρονται οι εφέσεις για τη φωτιά στο Μάτι – Επικοινωνία Πιερρακάκη με Χαρδαλία – δημάρχους
- Ευρωσύμβουλοι: Στις 12 Ιουνίου η ΓΣ για διανομή κερδών και αλλαγή επωνυμίας
- Κάγια Κάλλας: Η ΕΕ αίρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Συρία
- Κομισιόν: Επένδυση 1,25 δισ. ευρώ σε 10.000 ερευνητές το 2025
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Άλμα 7% για Vodafone
- «Διασταυρούμενα πυρά» μεταξύ Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας – ΟΠΕΚΕΠΕ για τις έρευνες
- Prodea: Πρόταση διανομής μερίσματος 0,705 ευρώ ανά μετοχή για το 2024
- Τράπεζες: Η ΟΤΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία στις 23 Μαΐου για τις απολύσεις στην Attica Bank
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις