Οικονομία

ΑΑΔΕ: Τελεσίγραφο σε μεγαλοοφειλέτες έως 24 Ιουλίου – Θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα

Στις λίστες περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς την εφορία αλλά και τον ΕΦΚΑ, οι οποίες υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει τελεσίγραφο σε χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, να προχωρήσουν σε ρύθμιση έως τις 24 Ιουλίου.

Μέσω των ειδοποιητηρίων που θα τους αποστείλει τις επόμενες εβδομάδες, θα τους προειδοποιεί ότι αν δεν ρυθμίσουν τις οφειλές, τότε θα δουν τα ονόματά τους να δημοσιοποιούνται.

Η ΑΑΔΕ θα στείλει τα ειδοποιητήρια στις 9 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι οι μεγαλοοφειλέτες θα έχουν 15 ημέρες στη διάθεσή τους, για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Στις λίστες περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς την εφορία αλλά και τον ΕΦΚΑ, οι οποίες υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ και η καταβολή τους βρίσκεται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους.

Αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες ανάγονται σε χρονική περίοδο ασφάλισης προγενέστερη του ημερολογιακού έτους που προηγείται της ημερομηνίας δημοσιοποίησης.

Τα «μανταλάκια» γλιτώνουν όσοι έχουν οφειλές οι οποίες:

έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής,

τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου,

έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.

Επίσης δεν δημοσιοποιούνται οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων και των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu