Οικονομία

Αυστρία: Να μπει «φρένο» στη συζήτηση για Grexit

Μετά τη διαρροή σεναρίων από τη γερμανική κυβέρνηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλλαδας από το ευρώ (Grexit), ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γκέοργκ Σέλινγκ παρεμβαίνει τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό να αναμειγνύεται κανείς στους προεκλογικούς αγώνες άλλων χωρών.

Με δηλώσεις του στην “Die Welt”, ο κ. Σέλινγκ συστήνει στη Γερμανία αυτοσυγκράτηση ασκώντας κριτική στη στάση του Βερολίνου: «Δεν αρμόζει ούτε η παρέμβαση στους προεκλογικούς αγώνες άλλων χωρών, ούτε η ερμηνεία προεκλογικών υποσχέσεων. Θα πρέπει να περιμένουμε με ηρεμία την έκβαση των εκλογών».

Προέβη επίσης στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και μετά τις εκλογές.

Kατά των παρεμβάσεων στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα τάσσεται και ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών σε ζητήματα προϋπολογισμού, Γιοχάνες Καρς, ο οποίος εκτιμά ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απλά φοβάται το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» και τα κίνητρά της είναι καθαρά εσωπολιτικά. Μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt προειδοποίησε για «ανυπολόγιστες επιπτώσεις» σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu