«Εξ ονόματος της ανθρωπότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζητά να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός»
Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 11.320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.
Μεταξύ των θανάτων που έχουν καταγραφεί έως αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4.650 παιδιά και 3.145 γυναίκες, ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς. Επιπλέον, 29.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Ο υπουργός Υγείας της Χαμάς είπε, από την πλευρά του, ότι δεκάδες πτώματα είναι διασκορπισμένα στους δρόμους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζα και είναι αδύνατη η περισυλλογή τους, καθώς ο ισραηλινός στρατός στοχοθετεί τα ασθενοφόρα και τους διασώστες που επιχειρούν να τα προσεγγίσουν.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είναι «βαθύτατα ανήσυχος για τη φρικτή κατάσταση και τις σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών σε πολλά νοσοκομεία της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπός του.
«Εξ ονόματος της ανθρωπότητας, ο γενικός γραμματέας ζητά να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός», είπε στους δημοσιογράφους ο Στεφάν Ντουζαρίκ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δίκη OpenAI: Ο Μασκ ήθελε τον έλεγχό της για να χρηματοδοτήσει αποικία στον Άρη
- Η Apple θωρακίζει τα μηνύματα μεταξύ iPhone και Android με κρυπτογράφηση RCS στο iOS 26.5
- ΕΛΑΙΣ Unilever: Η Ελλάδα ξανά στο επίκεντρο της παραγωγής
- Βουτσινάς (ΚΕΕΕ): “Λιγότερες ώρες εργασίας χωρίς παραγωγικότητα αυξάνουν το κόστος για τις ΜμΕ”
- H Γενοκτονία των Ποντίων και το έργο του Φ. Κτενίδη στο επίκεντρο εκδήλωσης με ομιλητή τον καθηγητή Κ. Φωτιάδη
- Η Κατερίνα Αρβανίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Elikonos Capital
- Η Ελλάδα ανάμεσα στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για ”δεύτερη κατοικία” το 2026
- Δάνεια 3,5 δισ. ευρώ από την Κίνα το α’ τρίμηνο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








