«Εξ ονόματος της ανθρωπότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζητά να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός»
Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 11.320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.
Μεταξύ των θανάτων που έχουν καταγραφεί έως αυτή τη στιγμή βρίσκονται 4.650 παιδιά και 3.145 γυναίκες, ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς. Επιπλέον, 29.200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Ο υπουργός Υγείας της Χαμάς είπε, από την πλευρά του, ότι δεκάδες πτώματα είναι διασκορπισμένα στους δρόμους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζα και είναι αδύνατη η περισυλλογή τους, καθώς ο ισραηλινός στρατός στοχοθετεί τα ασθενοφόρα και τους διασώστες που επιχειρούν να τα προσεγγίσουν.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είναι «βαθύτατα ανήσυχος για τη φρικτή κατάσταση και τις σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών σε πολλά νοσοκομεία της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπός του.
«Εξ ονόματος της ανθρωπότητας, ο γενικός γραμματέας ζητά να κηρυχθεί αμέσως κατάπαυση του πυρός», είπε στους δημοσιογράφους ο Στεφάν Ντουζαρίκ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λαγκάρντ: Οι τιμές της ενέργειας θα κρίνουν εάν η ΕΚΤ αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο
- COCA-COLA HBC AG - Response to press speculation
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες με «βαρίδια» τεχνολογία και άμυνα – Ισχυρές πιέσεις σε ASML και Rheinmetall
- Wall Street: Βουτιά 4,7% στον Nasdaq και «κραχ» 1.447 μονάδων στον Dow Jones – Μαζικό shell-off στην τεχνολογία
- Πλαστικά Κρήτης: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Naturplas Industrial στο Μαρόκο έναντι 16,2 εκατ. ευρώ
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΣΕ ΣΩΜΑ”
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΣΕ ΣΩΜΑ”
- Η JPMorgan στο μικροσκόπιο των Δημοκρατικών για τις σχέσεις της με τον Τζέφρι Έπσταϊν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








