Ο χανταϊός (hantavirus) είναι ένας ιός που μεταδίδεται στον άνθρωπο από τρωκτικά
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κίνδυνος από τον χανταϊό για τον ευρύτερο πληθυσμό παραμένει χαμηλός μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων και τη μόλυνση άλλων τριών που νόσησαν σε κρουαζιερόπλοιο που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό.
“Ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό παραμένει χαμηλός. Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή για να επιβληθούν ταξιδιωτικοί περιορισμοί”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δρ Χανς Χένρι Π. Κλούγκε, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.
Ο χανταϊός (hantavirus) είναι ένας ιός που μεταδίδεται στον άνθρωπο από τρωκτικά.
Το κρουαζιερόπλοιο, το MV Hondius, είχε αποπλεύσει από την Ουσουάια της Αργεντινής για το Πράσινο Ακρωτήριο.
«Αν και σπάνιο, ο ιός hantavirus μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο και να προκαλέσει σοβαρή αναπνευστική νόσο. Απαιτείται στενή παρακολούθηση των ασθενών, κατάλληλη υποστήριξη και θεραπεία», τόνισε ο ΠΟΥ.
Οι χανταϊοί μεταδίδονται στους ανθρώπους μέσω μολυσμένων τρωκτικών, όπως ποντίκια ή αρουραίοι. Ένα δάγκωμα, μια επαφή με αυτά τα τρωκτικά ή με τα περιττώματά τους ή η εισπνοή μολυσμένης σκόνης μπορεί να προκαλέσει μόλυνση.
Υπάρχουν πολλοί τύποι χανταϊού, που διαφοροποιούνται από τη γεωγραφική τους κατανομή και την κλινική τους εικόνα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας (FOPH), «μόνο ένας τύπος του ιού, ο οποίος είναι εξαιρετικά σπάνιος, μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CENTCOM: Δύο εμπορικά πλοία με αμερικανική σημαία διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ
- Πράσινο φως από τους μετόχους της UniCredit για την προσφορά στην Commerzbank
- R Energy1: Στις 800.000 ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025
- Emirates: Αποκαθιστά το σύνολο των πτήσεων μετά τις αναταράξεις στη Μ. Ανατολή
- ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε αίτημα σύστασης Εξεταστικής Eπιτροπής για τις υποκλοπές
- Έρευνα ΕΚΤ: Προσωρινή εκτίναξη του πληθωρισμού της ευρωζώνης στο 2,7% το 2026
- Η LG Electronics ενισχύει το περιεχόμενο των Smart TVs της με τον επίσημο τίτλο NBA Bounce
- Χαμηλός ο κίνδυνος από τον χανταϊό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








