Οι νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ θα πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με επενδύσεις στην αποθήκευση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια των δικτύων, τόνισε ο CEO της Principia στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Αριστοτέλης Χαντάβας, CEO της Principia και Πρόεδρος της Solar Power Europe, συμμετείχε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Από το βήμα του συνεδρίου, ο κ. Χαντάβας δήλωσε ότι σε μια στιγμή που όλες οι αγορές και οι βιομηχανίες προσπαθούν να υπολογίσουν και να αντισταθμίσουν το ρίσκο που προκαλεί η κλιματική κρίση στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές αποτελεί στροφή στη βιωσιμότητα, στη φθηνή ενέργεια και στην ενεργειακή ασφάλεια.
Όπως εξήγησε, οι ανανεώσιμες πηγές είναι σήμερα ο πιο οικονομικός δρόμος για την παραγωγή ενέργειας ενώ οι χώρες που παράγουν ενέργεια από ΑΠΕ αξιοποιούν ίδιους φυσικούς πόρους και δεν εξαρτώνται από τρίτες χώρες – παραγωγούς. Στη συνέχεια, ο κ. Χαντάβας ξεκαθάρισε ότι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ έχουν οδηγήσει τον ενεργειακό κλάδο σε ένα βαθμό σημαντικής τεχνολογικής και παραγωγικής ωριμότητας η οποία ωστόσο δεν παρατηρείται και στους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας.
Ο CEO της Principia ανέφερε ότι χρειάζεται εντονότερη πολιτική βούληση για μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και επενδύσεις στα δίκτυα που σήμερα δεν επαρκούν για να διοχετεύσουν τη φθηνή ενέργεια των ΑΠΕ στην αγορά και στον καταναλωτή. Τέλος, επισήμανε ότι οι νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ θα πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με επενδύσεις στην αποθήκευση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια των δικτύων και να αποφεύγεται η απώλεια της πράσινης ενέργειας που παράγεται.
Ωστόσο, υπογράμμισε κλείνοντας ότι απαιτείται άμεσα η διαμόρφωση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να μετατραπεί το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον σε πραγματικές πράσινες επενδύσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αραχτσί: Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ, απλώς λαμβάνουμε μηνύματα από τον Γουίτκοφ
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Οικονομική έκθεση FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Μασούντ Πεζεσκιάν: Το Ιράν διαθέτει «την αναγκαία βούληση να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο»
- Στάνη με κατσίκες και κότες σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους – Επενέβη ο δήμος Αθηναίων (video)
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με κέρδη, αλλά με -7,99% ο Stoxx 600 τον Μάρτιο
- Cenergy: Άλμα 39% στα καθαρά κέρδη το 2025 – Μέρισμα 0,26 ευρώ ανά μετοχή
- Alpha Trust Συμμετοχών: Άλμα 114,57% στα EBITDA, στα 5,9 εκατ. ευρώ το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








