Οι νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ θα πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με επενδύσεις στην αποθήκευση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια των δικτύων, τόνισε ο CEO της Principia στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Αριστοτέλης Χαντάβας, CEO της Principia και Πρόεδρος της Solar Power Europe, συμμετείχε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Από το βήμα του συνεδρίου, ο κ. Χαντάβας δήλωσε ότι σε μια στιγμή που όλες οι αγορές και οι βιομηχανίες προσπαθούν να υπολογίσουν και να αντισταθμίσουν το ρίσκο που προκαλεί η κλιματική κρίση στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές αποτελεί στροφή στη βιωσιμότητα, στη φθηνή ενέργεια και στην ενεργειακή ασφάλεια.
Όπως εξήγησε, οι ανανεώσιμες πηγές είναι σήμερα ο πιο οικονομικός δρόμος για την παραγωγή ενέργειας ενώ οι χώρες που παράγουν ενέργεια από ΑΠΕ αξιοποιούν ίδιους φυσικούς πόρους και δεν εξαρτώνται από τρίτες χώρες – παραγωγούς. Στη συνέχεια, ο κ. Χαντάβας ξεκαθάρισε ότι οι επενδύσεις στις ΑΠΕ έχουν οδηγήσει τον ενεργειακό κλάδο σε ένα βαθμό σημαντικής τεχνολογικής και παραγωγικής ωριμότητας η οποία ωστόσο δεν παρατηρείται και στους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας.
Ο CEO της Principia ανέφερε ότι χρειάζεται εντονότερη πολιτική βούληση για μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας και της Ευρώπης αλλά και επενδύσεις στα δίκτυα που σήμερα δεν επαρκούν για να διοχετεύσουν τη φθηνή ενέργεια των ΑΠΕ στην αγορά και στον καταναλωτή. Τέλος, επισήμανε ότι οι νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ θα πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με επενδύσεις στην αποθήκευση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεπάρκεια των δικτύων και να αποφεύγεται η απώλεια της πράσινης ενέργειας που παράγεται.
Ωστόσο, υπογράμμισε κλείνοντας ότι απαιτείται άμεσα η διαμόρφωση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να μετατραπεί το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον σε πραγματικές πράσινες επενδύσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Toyota: Ανακαλεί πάνω από 591.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στο καντράν
- «Ντελάλης» του αμερικανικού LNG ο Κικίλιας
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πανεπιστήμια: Εως 22 Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών
- ΔΥΠΑ: Μέχρι 12/10 οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία σε επτά ΠΕΠΑΣ
- Σε διαγωνισμό για μίσθωση ακινήτου στην οδό Βουλής του ΤΑΠΑΣΑ
- Τσιάρας: Nα αποφύγουμε το lockdown από την ευλογιά των προβάτων
- Παναθηναϊκός-Παρτίζαν στις 12:30 στην ΕΡΤ από τη Μελβούρνη για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις