Τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με πτώση για Optima bank και Γενικό Δείκτη

Ο πρόεδρος της Optima bank, Γιώργος Τανισκίδης

Άνω του 2% η πτώση για Μυτιληναίο και

Χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο άνοιξε η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου. Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει την πτωτική πορεία και περίπου μισή ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών υποχωρεί 0,89% στις 1.158,55 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται οι τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί 1,43%.

Η μετοχή της Optima bank, που σήμερα κάνει το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε κάνοντας πράξεις χαμηλότερα από την τιμή της δημόσιας προσφοράς. Με άλλα λόγια υπήρξαν μέτοχοι που πούλησαν τις μετοχές τους χαμηλότερα των 7,2 ευρώ, που ήταν η τιμή εισαγωγής των μετοχών της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο τίτλος έκανε πράξεις χαμηλότερα μέχρι 4,44% στα 6,88 ευρώ.

θυμίζουμε πως υπήρξαν μέτοχοι που αγόρασαν τις μετοχές του πολύ φθηνότερα από 7,2 ευρώ – και συγκεκριμένα στην τιμή των 4,2 ευρώ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο μέσω αγοράς ομολογιών που μετατράπηκαν σε μετοχές. Επίσης υπήρξαν μέτοχοι που αγόρασαν μετοχές με έκπτωση 10%. Προφανώς κάποιοι βιάζονται να αποκομίσουν γρήγορα τα κέρδη τους. Διότι δεν εννοείται διαφορετικά να πουλάνε επενδυτές που αγόρασαν στα 7,2 ευρώ με ζημιά.

Κύριος ανάδοχος της έκδοσηςμ δηλαδή αυτός που όρισε την τιμή της εισαγωγής ήταν η Eurobank.

Εκτός από τις τράπεζες υποαποδίδει η μετοχή της Μυτιληναίος με απώλειες 2,19% και ακολουθούν η ΔΕΗ με απώλειες 1,78%, η Jumbo με πτώση -1,2%

Πτωτική είναι η τάση και στις ευρωπαϊκές αγορές όπου ο πανευρωπαϊκός δέικτης υποχωρεί 0,20% στις 439,65 μονάδες. Τη μεγαλύτερη πτώσαη έχει ο Dax στη Φρανκφούρτη ενώ ο FTSE στο Λονδίνο έχει οριακή άνοδο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu