Διεθνή

Διεθνή MME: «Οι Έλληνες έχουν κηρύξει πόλεμο στις ξαπλώστρες»

Το «κίνημα της πετσέτας» της Πάρου έχει απήχηση στους κατοίκους σε όλες τις Κυκλάδες

Ενδιαφέρον για το «κίνημα της πετσέτας» δείχνουν τα διεθνή μέσα, με την Daily Mail να κάνει λόγο για «Έλληνες που έχουν κηρύξει πόλεμο με τις ξαπλώστρες, υποσχόμενοι να αντισταθούν στην «καταχρηστική κατάληψη» των παραλιών».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «το λεγόμενο «κίνημα της πετσέτας» ξεκίνησε από την Πάρο από κατοίκους που κουράστηκαν να μην μπορούν να βρουν ελεύθερο χώρο στις παραλίες λόγω των επιχειρήσεων που προσφέρουν ξαπλώστρες».

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να αυξήσει τους ελέγχους για τη διαπίστωση παραβάσεων στα beach bar, επισημαίνει η Sun.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι διαδήλωσαν στις ακτές του Αιγαίου με πανό που έγραφαν «Ελεύθερες παραλίες για όλους μας». Με αυτό τον τρόπο οι ακτιβιστές προσπάθησαν να δείξουν ότι οι παραλίες είναι δημόσιες και υπάρχουν για να τις απολαμβάνουν όλοι δωρεάν.

Το κίνημα της Πάρου έχει απήχηση στους κατοίκους σε όλες τις Κυκλάδες, με τα μέλη της ομάδας να εκφράζουν παρόμοιες ανησυχίες για την κατάσταση στη Θεσσαλία, τη Νάξο και τη Ρόδο.

close menu