Ο ισραηλινός στρατός λέει πως στοχοποίησε κέντρο διοίκησης της Χαμάς, το οποίο δρούσε μέσα σε σχολείο
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (07/09) ότι εξαπέλυσαν πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, εγκατεστημένου, κατ’ αυτές, σε κτίριο στην πόλη της Γάζας (βόρεια) όπου λειτουργούσε σχολείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που σήμερα συμπληρώνει ένδεκα μήνες.
Δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποιος απολογισμός των θυμάτων ως αυτό το στάδιο.
«Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούσαν το κέντρο διοίκησης και ελέγχου για να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον στρατευμάτων και «του κράτους του Ισραήλ», κατά την ανακοίνωσή τους.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που δρούσαν» μέσα στο σχολείο λαμβάνοντας «μέτρα για τη μείωση του κινδύνου να πάθουν κακό άμαχοι», ιδίως με τη «χρήση πυρομαχικών ακριβείας, την επιτήρηση από αέρος και τη συλλογή επιπρόσθετων πληροφοριών».
Την 20ή Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε επίσης «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, όμως σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στόχος ήταν σχολικό κτίριο που φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένους. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Το Ισραήλ λέει πως πλήττει σχολικές υποδομές διότι χρησιμοποιούνται από τη Χαμάς, κατηγορώντας το παλαιστινιακό κίνημα πως χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Το παλαιστινιακό κίνημα το διαψεύδει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Λήμνος αποκτά νέα θαλάσσια δίοδο προς το λιμάνι του Τσανάκαλε
- Τι σηματοδοτεί για τη βρετανική ασφάλεια ο νέος συναγερμός των αρχών
- Ανάκαμψη για τη ΝΔ στο 32,2% σε νέα δημοσκόπηση της Marc – Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια
- ΠΟΜΙΔΑ: Τα 10 βήματα της νέας διαδικασίας διαταγής απόδοσης μισθίου
- Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ λόγω της κρίσης στα Στενά του Ορμούζ
- Προθεσμία 30 ημερών ζητά το Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σύμφωνα με το Axios
- Ο ισραηλινός στρατός ζητά την εκκένωση και νέων περιοχών στον Λίβανο
- Ο Αμπελ της Berkshire Hathaway προειδοποιεί για αυξημένο ανταγωνισμό στις ασφάλειες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








