Είχε προηγηθεί προειδοποίηση
Δύο ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τα ξημερώματα το νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, καταστρέφοντας το τμήμα επειγόντων περιστατικών και προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε άλλα κτίρια.
Το νοσηλευτικό προσωπικό απομάκρυνε εσπευσμένα τους ασθενείς κατόπιν προειδοποιητικού τηλεφωνήματος από κάποιον που ισχυρίστηκε πως ήταν μέλος των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, λίγη ώρα πριν από την επίθεση.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δεν έχουν σχολιάσει το πλήγμα.
Σε πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera διακρίνονται δεκάδες άνθρωποι να εγκαταλείπουν το νοσοκομείο. Ανάμεσά τους, ασθενείς που μεταφέρονταν με νοσοκομειακές κλίνες από συγγενικά τους πρόσωπα.
Εκπρόσωπος της Χαμάς καταδίκασε την επίθεση ως «ειδεχθές και αισχρό έγκλημα», συμπληρώνοντας ότι το Ισραήλ «σκοπίμως κατέστρεψε και έθεσε εκτός λειτουργίας 34 νοσοκομεία στο πλαίσιο συστηματικού σχεδιασμού για να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στη Λωρίδα της Γάζας».
Τον Οκτώβριο του 2023, εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας πλήγματος στο ίδιο νοσοκομείο. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι προκάλεσε το μακελειό. Από την πλευρά του, το Ισραήλ υποστήριξε πως η φονική έκρηξη οφειλόταν σε αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ, κάτι που διέψευσε η οργάνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Commerzbank: Περικόπτει 3.000 θέσεις και ανεβάζει τους στόχους για να απαντήσει στη UniCredit
- ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα ξεχώρισε στις άμεσες ξένες επενδύσεις το 2025
- Άλμα στις εξαγωγές της Κίνας τον Απρίλιο
- Η Πολωνία γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που υπογράφει δάνειο από το πρόγραμμα SAFE
- Μήνυμα από Ζωή Κωνσνταντοπούλου σε εισαγγελέα Αρείου Πάγου και διοικητή της ΕΥΠ
- Λάθος φάρμακο για τις τράπεζες: Όχι νέοι φόροι που προτείνουν τα κόμματα, αλλά πραγματικός ανταγωνισμός
- Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2023 οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων
- Πετρελαιοκηλίδα άνω των 50 τ.χλμ. κοντά στο ιρανικό νησί Χαργκ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








