"Πονοκέφαλος" από την απόφαση δικαστηρίου που μπλόκαρε τα σχέδια επαναχρησιμοποίησης αχρησιμοποίητων κονδυλίων για την πανδημία σε πράσινα έργα και επιδοτήσεις της βιομηχανίας
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας προχωρά σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό που θα άρει προσωρινά το ανώτατο όριο δανεισμού μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου που κατέρριψε τα σχέδια δαπανών της κυβέρνησης.
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς παλεύει να βγει από την κρίση που έχει προκαλέσει αναταράξεις στην ανάπτυξη της βιομηχανίας, αφού το δικαστήριο μπλόκαρε τα σχέδια επαναχρησιμοποίησης αχρησιμοποίητων κονδυλίων για την πανδημία σε πράσινα έργα και επιδοτήσεις της βιομηχανίας, σβήνοντας δισεκατομμύρια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.
Στόχος της κυβέρνησης να ευθυγραμμιστεί ο δανεισμός της χώρας με την απόφαση του δικαστηρίου, πριν από την οριστικοποίηση του προϋπολογισμού του 2024, ο οποίος θα προβλέπει περικοπές σε ορισμένα υπουργεία, προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις δαπανών αλλού.
Προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει τη βιομηχανία, ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner από το FDP απέκλεισε τις αυξήσεις φόρων και δήλωσε ότι η εξοικονόμηση πόρων θα πρέπει να βρεθεί από αλλού, υποστηριζόμενη από τη μεταρρύθμιση του κράτους πρόνοιας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις