"Από τις οικονομίες με την καλύτερη απόδοση στην ΕΕ – Αυτό που βλέπουμε εκεί θα θέλαμε να το δούμε παντού"
Στην εντυπωσιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας και στην σημαντικότατη πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας στην έδρα του οργανισμού.
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Είναι μία από τις οικονομίες με την καλύτερη απόδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα είναι αυτό που θα θέλαμε να δούμε παντού», δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, προσθέτοντας ότι «η ανάπτυξη είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ».
«Από τα ελλείμματα των προηγούμενων ετών, πλέον έχουμε πλεόνασμα, και το σημαντικότερο, η χώρα προχωρά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ανταγωνιστική σε έναν κόσμο με συχνότερους κραδασμούς. Αυτό σημαίνει μια ανθεκτική οικονομία για τον ελληνικό λαό», τόνισε και έκλεισε με μια πολύ σημαντική, όπως την χαρακτήρισε, παρατήρηση:
«Όλοι μιλούν για τη δύναμη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η Ελλάδα αξιοποιεί αυτήν τη δύναμη για την παροχή αποδοτικών δημόσιων υπηρεσιών, για την ικανότητα να προσεγγίζει τους πολίτες και να προσφέρει όσα προσδοκούν με χαμηλό κόστος, με διαφάνεια και χωρίς κανένα περιθώριο διαφθοράς».
Ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος όπως είπε εκπροσωπεί μια περήφανη χώρα, μίλησε για την νέα πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας, η οποία, όπως τόνισε οφείλεται στη σκληρή δουλειά, τις μεταρρυθμίσεις και την υπευθυνότητα.
Οι επαφές του Κυριάκου Πιερρακάκη συνεχίζονται και σήμερα στην Ουάσιγκτον, με συναντήσεις, ομιλίες και συμμετοχή σε συζητήσεις και ειδικές εκδηλώσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Με «το δεξί» αλλά και «διορθώσεις» η ιστορική επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - Δεύτερη Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου 2025
- ΑΑΔΕ για αγροτικές ενισχύσεις: Τι ισχύει για κληρονομιές, μισθωτήρια και ΑΤΑΚ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας Ν. 3556/2007
- HELLENiQ ENERGY Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών - Αγορά Ιδίων Μετοχών
- Τραμπ: Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Υεμένης χωρίς δέσμευση για στρατιωτική στήριξη κατά των Χούθι
- Αργολίδα: Φωτιά στο Σαμαράκι, επιχειρούν και εναέρια μέσα
- Googlebook: Η Google τα βάζει με Apple και Microsoft με AI φορητό από 899 δολάρια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








