Επιχειρήσεις

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στη Λευκωσία – Ούτε συμφωνία, ούτε ναυάγιο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Η συζήτηση όλων των μερών θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες

Ολοκληρώθηκε μετά τις 8 το βράδυ η πολύωρη σύσκεψη στο Προεδρικό της Λευκωσίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου. Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε – όπως δεν αναμενόταν να υπάρξει – θετική κατάληξη σε όλα τα θέματα που ηγέρθηκαν κατά τη συζήτηση που έγινε, τα περισσότερα από την κυπριακή πλευρά.

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση των μερών θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, συνεπώς αποφεύχθηκε ναυάγιο της διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη στη Λευκωσία χωρίς Χριστοδουλίδη

Ο Κύπριος πρόεδρος μίλησε για εποικοδομητική διαβούλευση - Ενδεχόμενο και νέας σύσκεψης

Οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργος Παπαναστασίου και Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσαν πως η συζήτηση ήταν όντως εποικοδομητική και θα συνεχιστεί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προήδρευσε της σύσκεψης στο μεγαλύτερο μέρος της και εξερχόμενος για να μεταβεί σε άλλη υποχρέωση είπε ότι η συζήτηση που έγινε ήταν εποικοδομητική. Το ίδιο επανέλαβε κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό, προσθέτοντας ότι η σύσκεψη ήταν μια καλή ευκαιρία να ακούσουν οι πλευρές η μία την άλλη και να διευκρινιστούν διάφορα θέματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης και οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι από την Κύπρο. Η σύσκεψη κράτησε περί τις 5 ώρες, δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις διότι η γαλλική Nexans φαίνεται να έδωσε νέα παράταση μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu