Στην Κίνα για τον μήνα Οκτώβριου 2023
Η κινεζική Li Auto πούλησε περισσότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Κίνα, σε σχέση με την Tesla τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας για τον μήνα Οκτώβριο.
Η κινεζική startup πούλησε 40.422 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πολύ περισσότερα από τις 28.626 οχήματα της Tesla. Η Li Auto προβλέπει ότι θα συνεχίσει να παραδίδει αυτοκίνητα με παρόμοιο ρυθμό το τέταρτο τρίμηνο.
Σε αντίθεση με τα μοντέλα της Tesla, που λειτουργούν μόνο με μπαταρία, τα οχήματα της Li Auto -όλα SUV- διαθέτουν δεξαμενή καυσίμου για τη φόρτιση της μπαταρίας. Η παράμετρος αυτή συμβάλλει στην άμβλυνση των ανησυχιών των καταναλωτών σχετικά με την εμβέλεια οδήγησης των EV’s.
Η Li Auto σχεδιάζει να αρχίσει να παραδίδει το πρώτο της μοντέλο μόνο με μπαταρία τον Φεβρουάριο του 2024 το οποίο θα έχει σχεδιασμό πολυμορφικού.
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά αυτοκινήτου τρία ακόμη ηλεκτρικά οχήματα το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Wolt γενικός διευθυντής ο Ηλίας Πίτσαβος μετά την Klarna
- Ο Akylas με το «Ferto» πάει Eurovision
- Ίδρυση εταιρείας real estate από Αλέξανδρο Εξάρχου για φοιτητικές κατοικίες, ξενοδοχεία, κάμπινγκ κ.ά.
- Δευτερογενείς κυρώσεις κατά Ρωσίας: Νέο αμερικανικό μπλόκο σε πετρελαιοφόρο στον Ινδικό Ωκεανό
- Σημαντική ρύθμιση για Αττική Οδό: Κλειστό το τμήμα από Ασπρόπυργο έως Λεωφόρο Φυλής, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο
- Στο έλεος της κακοκαιρίας μεγάλο τμήμα της χώρας – Σε ποιες περιοχές “χτύπησαν” οι θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες
- “Στα μαχαίρια” Φίτσο και Ζελένσκι για τις ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία
- ΑΑΔΕ: Πώς δραστηριοποιούταν το κύκλωμα των «αχυρανθρώπων» και πώς εξαρθρώθηκε
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








