Η Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ μιλώντας στην επιτροπή του Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό
Προκλητικός εμφανίστηκε ξανά ο Χακάν Φιντάν ο οποίος μιλώντας στην επιτροπή του Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό, έθεσε εκ νέου θέμα “τουρκικής μειονότητας στη Θράκη”, ζητώντας παράλληλα από την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.
“Στις συναντήσεις υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα, εντείναμε τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της θετικής ατζέντας και καταστήσαμε πιο λειτουργικούς τους μηχανισμούς διαλόγου μας. Με βάση τη Διακήρυξη των Αθηνών για τις Φιλικές σχέσεις και την Καλή γειτονία, θέτουμε υπόψη της ελληνικής πλευράς την προσδοκία μας η Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις”, τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και συνέχισε: “Η “Τουρκική Μειονότητα” της “Δυτικής Θράκης” και οι “ομοεθνείς μας” που ζουν στα Δωδεκάνησα είναι ένα από τα θέματα που θέτουμε ως προτεραιότητα στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Παρακολουθούμε την επίλυση των προβλημάτων της “Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”, με τους εκπροσώπους της οποίας συναντηθήκαμε πρόσφατα. Από την άλλη πλευρά, συνεχίζουμε να προστατεύουμε με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα επίσης, επιδείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- CNN: Ο πόλεμος φέρνει κρίση νερού στη Μέση Ανατολή
- Ιράν: Περισσότεροι από 3.000 νεκροί μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ρίχνει στην αγορά 411 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για να φρενάρει το ράλι των τιμών
- Το άκαρπο κάλεσμα Τραμπ για διεθνή φύλαξη των Στενών του Ορμούζ και ο ρόλος της 31ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών καθορίζουν την επόμενη φάση του πολέμου
- Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: «Ο Αλί Χαμενεΐ θεωρούσε ακατάλληλο τον γιο του Μοτζτάμπα για ανώτατο ηγέτη του Ιράν»
- Διήμερη επίσκεψη Δένδια στο Λονδίνο – Συναντήσεις με τον Βρετανό ΥΠΕΞ και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Το Ιράν «ποτέ δεν ζήτησε» κατάπαυση του πυρός ή διαπραγματεύσεις
- Eπιθέσεις κατά των Φρουρών της Επανάστασης και της μονάδα Μπαζίτζ στο Ιράν πραγματοποίησε το Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








