Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από καθαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όχι από πολιτικές ισορροπίες που θολώνουν τα όρια των δύο παρατάξεων
Οι τελευταίες παρεμβάσεις και η έντονη παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου στα εσωκομματικά και δημόσια ζητήματα του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε ένα τμήμα της βάσης και των στελεχών του κόμματος. Παρότι η ίδια υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελέσει αυτόνομο πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, η πολιτική της διαδρομή και οι θέσεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει εξακολουθούν να τροφοδοτούν συζητήσεις και αμφιβολίες.
Το ζητούμενο, όμως, για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η ανακύκλωση προσώπων ή η καλλιέργεια πολιτικών αμφισημιών. Είναι η συγκρότηση μιας σοβαρής, πειστικής και μαχητικής αντιπολίτευσης, με προτάσεις, επιχειρήματα και σαφές ιδεολογικό στίγμα.
Όσοι θέλουν Άννα στο ΠΑΣΟΚ μπορούν να τη βρουν στη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κανονική αντιπολίτευση με επιχειρήματα και όχι από στρογγυλές πολιτικά Άννες. Έχει ανάγκη από καθαρές θέσεις, κοινωνική εκπροσώπηση και σύγκρουση με τις κυβερνητικές πολιτικές, όχι από πρόσωπα που αφήνουν χώρο για παρερμηνείες σχετικά με το ποια παράταξη υπηρετούν πολιτικά.
Η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από το αν θα επιλέξει να εκφράσει μια αυτόνομη προοδευτική πρόταση εξουσίας ή αν θα συνεχίσει να ταλαντεύεται ανάμεσα στην αντιπολίτευση και τη διαχείριση των ισορροπιών.
Το πρόβλημα, βέβαια, δεν περιορίζεται στην Άννα Διαμαντοπούλου. Το ΠΑΣΟΚ χωλαίνει συνολικά σε ζητήματα αντιπολίτευσης, καθώς ο πρόεδρός του δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Σε μια περίοδο όπου προκύπτουν δεκάδες σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά και θεσμικά ζητήματα, η Χαριλάου Τρικούπη δεν ασκεί την πιεστική, τεκμηριωμένη και καθημερινή αντιπολίτευση που απαιτούν οι περιστάσεις.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διεκδικεί ρόλο εναλλακτικής λύσης όταν εμφανίζεται άτολμο, αργό και συχνά πολιτικά στρογγυλεμένο. Χρειάζεται καθαρή γραμμή, σύγκρουση με επιχειρήματα και ηγεσία που να πιέζει την κυβέρνηση εκεί όπου πονάει, όχι να αφήνει κενό αντιπολίτευσης.
Ε. Α.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτώση 2,22% με βουτιά Metlen και Coca-Cola HBC και απώλειες στις τράπεζες
- Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα με ισχυρή αντίδραση του Nasdaq – Ράλι στις μετοχές τεχνολογίας
- Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζέι Ροκφέλερ, κληρονόμος της μεγάλης δυναστείας
- Εκδόθηκε η NAVTEX για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Ξεκινούν οι έρευνες του γαλλικού «Abeille Marengo»
- Allwyn AG - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗΣ
- ΕΤΑΔ: Σε διαγωνισμό η μακροχρόνια εκμίσθωση του Ξενία στο Καλέντζι της Αχαΐας
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 09 – 11 – 2026
- Στον όμιλο Ανδρεάδη (Sani/Oikos) οι «Γούρνες»: Νέα αλλαγή χεριών για το «μικρό Ελληνικό» της Κρήτης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








