Επιχειρήσεις

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος της INTERMEPA η Σεμίραμις Παληού

Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Τσαβλίρης, πρόεδρος της CYMEPA

Το «πηδάλιο» και της INTERMEPA αναλαμβάνει η ΣεμίραμΙς Παληού. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) γίνεται και η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που εκλέγεται πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ωκεανών (INTERMEPA).

«Σημαντικό ορόσημο αποτελεί η εκλογή της Σεμίραμις Παληού, ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού από την ίδρυσή του το 2006», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους/τις προέδρους και διευθυντές των CYMEPA (Κύπρος), HELMEPA (Ελλάδα), NAMEPA (Βόρεια Αμερική), NIMEPA (Νιγηρία), PHILMEPA (Φιλιππίνες), TURMEPA (Τουρκία), UKRMEPA (Ουκρανία) και URUMEPA (Ουρουγουάη), παρουσία του Νίκι Παπαδάκη (1ου προέδρου της INTERMEPA το 2006) ο οποίος μίλησε για το όραμα των ιδρυτών της Ένωσης και ενθάρρυνε την περαιτέρω ενίσχυση της συνέργειας μεταξύ των MEPAs, εξέλεξε ομόφωνα τη Σεμίραμις Παληού (πρόεδρος HELMEPA) και τον Γιώργο Τσαβλίρη (πρόεδρος CYMEPA) ως πρόεδρο και αντιπρόεδρο της INTERMEPA, αντίστοιχα, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, οι εθνικές Ενώσεις Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPAs) επιβεβαιώνουν την κοινή τους δέσμευση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της θαλάσσιας ρύπανσης, την προώθηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη βιώσιμη ανάπτυξη (ESGs – SDGs) και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τη στήριξη της Γαλάζιας Οικονομίας, εστιάζοντας στη νέα γενιά.

Ευχαριστώντας τα μέλη της Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους, η νέα πρόεδρος της INTERMEPA, Σεμίραμις Παληού, ανέδειξε τη σημασία της συνέργειας μεταξύ των ναυτιλιακών φορέων και όλων των εταίρων στην αλυσίδα εφοδιασμού για την προώθηση της απανθρακοποίησης και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Επίσης, εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή της στον απερχόμενο πρόεδρο, Joe Hughes, για τη σημαντική συμβολή του στην προώθηση και εξέλιξη της INTERMEPA κατά τη διάρκεια της θητείας του, τα τελευταία δύο χρόνια.

close menu