Τράπεζες

Revolut: Προσθέτει τα ομόλογα στα επενδυτικά προϊόντα που προσφέρει στην Ελλάδα

Το ελάχιστο ποσό για να ξεκινήσει να επενδύει κάποιος σε ομόλογα είναι 100 EUR/USD, με σταθερή χρέωση 0,25% ανά συναλλαγή

Τη δυνατότητα να επενδύουν σε εταιρικά και κρατικά ομόλογα, κερδίζοντας τακτικές πληρωμές με σταθερό επιτόκιο — έως και 5,5% ετησίως (μικτό), έχουν πλέον οι πελάτες της Revolut στην Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 31% των Ελλήνων δήλωσε ότι έχει χαμηλή ανοχή στον κίνδυνο, πράγμα που τους ωθεί στην αναζήτηση ασφαλέστερων επενδυτικών επιλογών.

Τα ομόλογα αποτελούν μια καλή εισαγωγή στις επενδύσεις, καθώς προσφέρουν σταθερότητα, δυνατότητα διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου, αλλά και βασικές γνώσεις σχετικά με τις επενδύσεις.

Η Revolut έχει επεκτείνει περαιτέρω την γκάμα επενδυτικών προϊόντων που προσφέρει στον ΕΟΧ με πάνω από 3.000 περιουσιακά στοιχεία στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων μετοχών, των ETF και των ομολόγων.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Revolut κατήργησε τα τέλη θεματοφυλακής (0,12% της ετήσιας αγοραίας αξίας των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει ο πελάτης) σε όλα τα χρηματοπιστωτικά μέσα που προσφέρονται εντός της εφαρμογής για πελάτες σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΟΧ.

Η Revolut θα επεκτείνει τη λίστα των εταιρικών και κρατικών ομολόγων τους επόμενους μήνες. Το ελάχιστο ποσό για να ξεκινήσει να επενδύει κάποιος σε ομόλογα είναι 100 EUR/USD, με σταθερή χρέωση 0,25% ανά συναλλαγή (1 EUR/USD τουλάχιστον). Ενδέχεται να ισχύουν και άλλες χρεώσεις.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της Revolut να δημιουργήσει μια επενδυτική πλατφόρμα που θα τα έχει «όλα σε ένα». Στόχος είναι να προσφέρει πολλαπλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, να καλύπτει όλες τις αγορές του ΕΟΧ και να απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους χρήστες. Με πρόσβαση σε περισσότερες από 2800 εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ και την ΕΕ και πάνω από 500 διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την απόδοση των επενδύσεών τους σε πραγματικό χρόνο με ζωντανές λίστες παρακολούθησης, διαγράμματα συναλλαγών και τα νέα της αγοράς. Τα πάντα μέσα από την εφαρμογή της Revolut.

Ο Rolandas Juteika, Επικεφαλής του τμήματος Επενδύσεων (ΕΟΧ) δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τις επενδυτικές υπηρεσίες της Revolut προωθώντας τα ομόλογα, έναν εξαιρετικό τρόπο για τη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, την προστασία έναντι της αβεβαιότητας και τη δημιουργία σταθερού εισοδήματος. Με υψηλότερες πιθανές αποδόσεις και πλεονεκτήματα διαφοροποίησης, τα ομόλογα προσφέρουν μια ελκυστική εναλλακτική λύση για τους επενδυτές που επιδιώκουν να αυξήσουν την περιουσία τους και αν μη τι άλλο, να προστατέψουν τα κεφάλαιά τους».

Η Revolut εισήγαγε πρόσφατα ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών για τους πελάτες της σε ολόκληρο τον ΕΟΧ, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσα από την εφαρμογή Revolut: Μετοχές ΗΠΑ και ΕΟΧ, ETF και τώρα τα ομόλογα. Η εταιρεία λάνσαρε επίσης το Trading Pro, μια συνδρομητική υπηρεσία (επί πληρωμή), η οποία, μεταξύ άλλων, προσφέρει τη δυνατότητα προνομιακής τιμολόγησης (π.χ. χαμηλότερες προμήθειες και υψηλότερα όρια μεγέθους εντολών), αλλά και πρόσθετες λειτουργίες στατιστικών αναλύσεων. Για τους λιγότερο έμπειρους επενδυτές, η Revolut διαθέτει την υπηρεσία Robo-Advisor, η οποία είναι πιο συμφέρουσα για τους πελάτες που έχουν περιορισμένη ή καθόλου εμπειρία στις χρηματιστηριακές συναλλαγές ή απλώς δεν έχουν χρόνο για εκτεταμένη έρευνα και να διαπραγματεύονται ενεργά.

Οι επενδυτικές υπηρεσίες στον ΕΟΧ παρέχονται από τη Revolut Securities Europe UAB (Revolut), η οποία είναι εταιρεία επενδύσεων που έχει λάβει άδεια λειτουργίας και ρυθμίζεται από την Τράπεζα της Λιθουανίας. Όπως συμβαίνει με όλες τις επενδύσεις, το κεφάλαιο διατρέχει κίνδυνο. Η αξία των επενδύσεων μπορεί να αυξηθεί ή και να μειωθεί. Οι προηγούμενες αποδόσεις, καθώς και η απόδοση των ομολόγων που εμφανίζονται σε μικτό επίπεδο, δεν αποτελούν αξιόπιστο δείκτη μελλοντικών αποτελεσμάτων και η Revolut δεν εγγυάται ότι οι επενδυτικοί σας στόχοι θα επιτευχθούν ή ότι το χαρτοφυλάκιο θα αποφέρει τις αναμενόμενες αποδόσεις. Μπορεί να χάσετε ολόκληρη την επένδυσή σας εάν ο εκδότης του ομολόγου κηρύξει στάση πληρωμών. Η αξία των επενδύσεων ενδέχεται να επηρεαστεί από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο δεν αποτελούν προσωπική σύσταση, επενδυτική συμβουλή ή προσφορά για τη λήψη οποιασδήποτε επενδυτικής απόφασης. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στους Όρους και τις Προϋποθέσεις Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, στη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις για τις χρεώσεις και στη Γνωστοποίηση Κινδύνων, της Revolut.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu