Πρόσωπα

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Συζητείται η προσφυγή του κατά των κυρώσεων της ΕΕ

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας Chelsea, Ρομάν Αμπράμοβιτς αναμένει την απόφαση σχετικά με την προσφυγή που έχει κάνει κατά των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που του επιβλήθηκαν μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί επιβλήθηκαν πολύ απλά διότι είναι γνωστός Ρώσος.

Τον Μάρτιο του 2022, η ΕΕ περιέγραψε τον Αμπράμοβιτς, σήμερα 56 ετών, ως έναν “ολιγάρχη που έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντίμιρ Πούτιν” συμπεριλαμβανομένης “προνομιακής πρόσβασης” στον επικεφαλής του Κρεμλίνου, δεσμοί που σύμφωνα με την ΕΕ τον βοήθησαν να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο Αμπράβομιτς προσέφυγε κατά των κυρώσεων της ΕΕ στις 25 Μαΐου του 2022. Την Πέμπτη 13 Ιουλίου θα υπάρξει ακρόαση για την προσφυγή του ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι δικηγόροι του θα υποστηρίξουν ότι οι κυρώσεις της ΕΕ είναι αβάσιμες και επιβλήθηκαν απλά και μόνο διότι είναι γνωστός Ρώσος επιχειρηματίας, δήλωσε η πηγή.

Ο Αμπράμοβιτς, που έχει επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες που απέκτησαν τεράστιες περιουσίες μετά τη διάλυση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης. Σύμφωνα με το Forbes η καθαρή αξία της περιουσίας του ανέρχεται σε 9,2 δισεκ. δολάρια.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu