Οικονομία

Σουλτς: Ανεύθυνες εικασίες οι συζητήσεις στη Γερμανία για Grexit

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατηγορεί σήμερα στον γερμανικό Τύπο την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για «ανεύθυνες εικασίες» περί ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση εκλογικής νίκης της ριζοσπαστικής αριστεράς στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα.

«Οι συζητήσεις και οι ανεύθυνες εικασίες πάνω σε σενάρια του ‘Grexit’ δεν βοηθούν αληθινά» υπογράμμισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης μιλώντας στην εφημερίδα “Die Welt”.

«Πρέπει να είναι σαφές για όλους: δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ. Οι αυθαίρετες συμβουλές, οι οποίες δίνουν στους ανθρώπους στην Ελλάδα το αίσθημα ότι δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν με την ψήφο τους για το μέλλον τους, αλλά οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, σπρώχνουν ίσως ακόμη και τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά ριζοσπαστικών δυνάμεων» εκτιμά ο πολιτικός αξιωματούχος.

Οι αναφορές σε μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ συνεχίζονται, αφότου το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» υποστήριξε το Σαββατοκύριακο πως η Άγγελα Μέρκελ είναι έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και πως το εν λόγω κόμμα θα αμφισβητούσε τη λιτότητα.

Το Βερολίνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, υποστηρίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση δεν διεξάγει μια τέτοια συζήτηση.

close menu