Διεθνή

Στελέχη του Ρίσι Σούνακ ερευνώνται γιατί έπαιξαν στοίχημα «την ημέρα των εκλογών»

Και κέρδισαν, κάνοντας σωστή πρόβλεψη πριν η ημερομηνία ανακοινωθεί επισήμως

Το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας και πιο συγκεκριμένα κάποια στελέχη του ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές για πιθανή χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών τις οποίες αξιοποίησαν για να παίξουν στοιχήματα και να κερδίσουν σχετικά με την ημερομηνία των γενικών εκλογών.

Πέντε άτομα που συνδέονται με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak ερευνώνται για αυτή τη φερόμενη τοποθέτηση στοιχημάτων για την ημερομηνία των εκλογών της 4ης Ιουλίου πριν η ημερομηνία ανακοινωθεί από τον Sunak στις 22 Μαΐου.

Ο Νικ Μέισον, επικεφαλής δεδομένων για το Συντηρητικό Κόμμα, είναι ο τελευταίος αξιωματούχος των Τόρις που εξετάζεται από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, σύμφωνα με δημοσίευμα των The Sunday Times.

Ο συντηρητικός βουλευτής του Μοντγκόμερισαϊρ Κρεγκ Γουίλιαμς, ο οποίος είναι επίσης στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ήταν ο πρώτος που αντιμετώπισε ερωτήσεις σχετικά με ένα στοίχημα για την ημερομηνία των εκλογών. Επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο X ότι έβαλε «ένα στοίχημα για τις Γενικές Εκλογές πριν από μερικές εβδομάδες».

Ο διευθυντής της εκστρατείας του Συντηρητικού Κόμματος, Τόνι Λι, και η σύζυγός του, Λόρα Σάντερς —η υποψήφια του κόμματος στο Μπρίστολ Βορειοδυτικά— εξετάζονται επίσης από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών.

Τέλος, ένας από τους αστυνομικούς προστασίας του Σούνακ συνελήφθη στις 17 Ιουνίου ως ύποπτος για ανάρμοστη συμπεριφορά στο δημόσιο αξίωμα, αφού η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών επικοινώνησε με τη μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας σχετικά με υποτιθέμενα στοιχήματα που έγιναν από έναν αστυνομικό για την ημέρα των εκλογών του Ιουλίου.

Ο αξιωματικός απομακρύνθηκε από τα επιχειρησιακά καθήκοντα και το θέμα έχει παραπεμφθεί στη διεύθυνση επαγγελματικών προτύπων του Met και στο ανεξάρτητο γραφείο αστυνομικής συμπεριφοράς, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Λονδίνου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu