Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς απέσυρε το κόμμα του από την κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα
Γενικές εκλογές στις 29 Οκτωβρίου θα γίνουν στην Ολλανδία, αφού ο ηγέτης της ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς απέσυρε το Κόμμα της Ελευθερίας από την ολλανδική κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Την ημερομηνία ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Βίλντερς γκρέμισε τον κυβερνητικό συνασπισμό, αφού οι εταίροι του απέρριψαν τις τελευταίες προτάσεις του για τον περιορισμό της μετανάστευσης. Μετά την υποβολή της παραίτησής του από πρωθυπουργός, ο Ντικ Σχόοφ θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
Ακόμη και μετά τη διεξαγωγή εκλογών, οι συνασπισμοί μπορεί να χρειαστούν μήνες για να δημιουργηθούν, πράγμα που σημαίνει ότι η Ολλανδία αντιμετωπίζει μια μακρά περίοδο με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα πιο ευαίσθητα θέματα.
Το κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει έναν κατάλογο τομέων πολιτικής που θεωρούνται «αμφιλεγόμενοι» και τους οποίους η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει μέχρι να διεξαχθούν νέες εκλογές.
Θυμίζουμε ότι η ολλανδική κυβέρνηση, ήταν ένας συνασπισμός μεταξύ του αντι-ισλαμικού κόμματος Ελευθερίας (PVV) του Βίλντερς, που είναι το μεγαλύτερο κόμμα, του λαϊκίστικου Κινήματος Αγροτών-Πολιτών (BBB), του κεντρώου Νέου Κοινωνικού Συμβολαίου (NSC) και του φιλελεύθερου Κόμματος Λαϊκής Ελευθερίας και Δημοκρατίας (VVD).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καταδικάστηκαν Ασημακοπούλου, Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος, Κορομηλάς για τη διαρροή των emails
- Το ευρώ υποχωρεί 0,17%, στα 1,1451 δολάρια
- Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ στη Βρετανία
- Η Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού διαλόγου με το 3ο Investor Summit 2026 (LIVE)
- Profile Systems: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ με Πρόεδρο τον Χαράλαμπο Στασινόπουλο
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Μεγάλη επένδυση άνω των €250 εκατ. από PREMIA στον τουρισμό: Συμμαχία με τον Όμιλο AKTI Hotels & Resorts
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ PREMIA ΜΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ AKTI HOTELS & RESORTS
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









