Οικονομία

Στο 26,4% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Μικρή αποκλιμάκωση παρουσίασε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Ιούλιος 2014), η ανεργία στη χώρα υποχώρησε στο 26,4% από 26,7% που ήταν τον Ιούνιο του 2014 και 27,8% τον Σεπτέμβριο του 2013.

Σε ό,τι αφορά τους νέους κάτω των 25 ετών, σχεδόν ο ένας στους δύο εξακολουθεί να είναι άνεργος στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρωζώνη είναι άνεργος ο ένας στους τέσσερις. Η καταγεγραμμένη ανεργία στους άνδρες ήταν τον Ιούλιο στο 23,1% και στις γυναίκες ήταν στο 30,5%.

Όσον αφορά στην Ευρωζώνη, η ανεργία παρέμεινε στάσιμη σε σχέση με τον Αύγουστο, στο 11,5%, αλλά υποχώρησε από το 12% του περσινού Σεπτεμβρίου. Στην Ε.Ε. των 28 η ανεργία έκλεισε τον Σεπτέμβριο στο 10,1%.

Τα χαμηλότερα επίπεδα ανεργίας στη ζώνη του ευρώ σημειώθηκαν στη Γερμανία (5%) και στην Αυστρία (5,1%), ενώ μετά την Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται στην Ισπανία με 24%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu