Διεθνή

Συνελήφθησαν ξανά τα αδέλφια Τέιτ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Οι Άντριου και Τρίσταν Τέιτ, που διαθέτουν βρετανική και αμερικανική υπηκοότητα, αρνούνται όλες τις κατηγορίες

Οι αδελφοί Άντριου και Τρίσταν Τέιτ συνελήφθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από την έκδοση νέου διεθνούς αιτήματος των βρετανικών αρχών, οι οποίες τους απήγγειλαν συνολικά 38 νέες κατηγορίες για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Με τις νέες διώξεις, ο συνολικός αριθμός των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν ανέρχεται πλέον στις 59, ενώ οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τη διαδικασία έκδοσής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τη βρετανική Εισαγγελική Υπηρεσία (Crown Prosecution Service – CPS), ο 39χρονος Άντριου Τέιτ κατηγορείται πλέον για συνολικά 42 αδικήματα, μεταξύ των οποίων επτά επιπλέον κατηγορίες βιασμού, αδικήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση, καθώς και κατοχή άσεμνου υλικού που αφορά ανήλικο.

Το BBC αναφέρει πως ο αδελφός του, Τρίσταν Τέιτ, 37 ετών, αντιμετωπίζει συνολικά 17 κατηγορίες, στις οποίες περιλαμβάνονται δύο κατηγορίες βιασμού και τρεις για οργάνωση ή διευκόλυνση εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Οι βρετανικές αρχές αναφέρουν ότι τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου 2010 και Αυγούστου 2017, ενώ η νέα δικογραφία βασίστηκε σε πρόσθετα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία του Μπέντφορντσαϊρ. Παράλληλα, ο αριθμός των φερόμενων θυμάτων αυξήθηκε σε επτά, γεγονός που οδήγησε στην επέκταση του κατηγορητηρίου.

Η σύλληψη των δύο αδελφών στις ΗΠΑ επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Δικαστικών Επιμελητών των Ηνωμένων Πολιτειών (US Marshals), ενώ εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντιμέτωποι με ποινικές έρευνες και στη Ρουμανία

Οι Άντριου και Τρίσταν Τέιτ, που διαθέτουν βρετανική και αμερικανική υπηκοότητα, αρνούνται όλες τις κατηγορίες.

Ο δικηγόρος τους, Τζόζεφ ΜακΜπράιντ, χαρακτήρισε τις νέες διώξεις «πολιτικά υποκινούμενες», υποστηρίζοντας ότι αποτελούν απάντηση σε αγωγή δυσφήμισης που έχουν καταθέσει οι πελάτες του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως δήλωσε, οι δύο αδελφοί είναι αθώοι και εκτίμησε ότι η αμερικανική Δικαιοσύνη δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση της διαδικασίας έκδοσης.

Οι αδελφοί Τέιτ βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με ποινικές έρευνες και στη Ρουμανία, όπου κατοικούν τα τελευταία χρόνια.

Το 2024 οι βρετανικές αρχές είχαν ήδη εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, ενώ τον Ιούνιο του 2026 βρετανικό δικαστήριο απέρριψε αίτημά τους να πληροφορηθούν τα ονόματα των καταγγελλουσών πριν από την επίσημη έναρξη της ποινικής διαδικασίας.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί αρκετές από τις φερόμενες Βρετανίδες παθούσες χαιρέτισε τις νέες κατηγορίες, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα οι δύο αδελφοί να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu