Δεύτερη παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος
Νέα παράταση έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπλαση της περιοχής γύρω από την ΠΥΡΚΑΛ στη Δάφνη και το σχέδιο για κυβερνητικό πάρκο, όπου θα εγκατασταθούν διάφορα υπουργεία σε μία βέβαια ήδη πυκνοκατοικημένη περιοχή μέσα στο αστικό ιστό της πρωτεύουσας.
Η παράταση δόθηκε από την Μονάδα Συντονισμού Στρατηγικών Συμβάσεων (ΜΣΣΣ) του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2024 έναντι της 10ης Οκτωβρίου, που ήταν η μέχρι τώρα προθεσμία.
Είναι η δεύτερη παράταση για το συγκεκριμένο σχέδιο. Αρχικά η διορία για την υποβολή φακέλων ήταν στις 25η Σεπτεμβρίου 2024.
Το έργο, προϋπολογισμού 421 εκατ. ευρώ (520 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ), είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση. Στοχεύει στη μεταφορά τουλάχιστον εννέα υπουργείων και πολλών άλλων κρατικών φορέων στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού και συγκεκριμένα στις παλιές εγκαταστάσεις της Πυρκάλ.
Το σχέδιο προβλέπει την ανέγερση γραφειακών εγκαταστάσεων (και όχι μόνον) με στόχο την κάλυψη των αναγκών των κρατικών υπηρεσιών που θα μετακινηθούν εκεί. Παράλληλα, μεγάλο μέρος του ακινήτου θα διαμορφωθεί σε πάρκο, διαθέσιμο σε κατοίκους τόσο της περιοχής, όσο και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου. Το κόστος ανάπτυξης θα βαρύνει τον ανάδοχο του διαγωνισμού, ο οποίος, όμως, θα εισπράττει μισθώματα για τουλάχιστον 35 χρόνια.
Για το συγκεκριμένο σχέδιο υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένους κατοίκους καθώς η περιοχή είναι ήδη πυκνοκατοικημένη και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την διαχείριση της κίνησης αλλά και των εργαζομένων που θα συγκεντρωθούν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις