Νέα

Το τραπέζι με τους «έξι» επιχειρηματίες πίσω από Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου, στα 100 χρόνια του ΤΤΕ

Οι επιχειρηματικές παρουσίες που συνέφαγαν στη ροτόντα του «Φάρου», στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιόρτασε τα 100 χρόνια του με μια λαμπρή εκδήλωση και ήταν, σχεδόν, όλοι εκεί.

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και διάφοροι άλλοι παράγοντες.

Καταρχάς, τα «εύσημα» που εισέπραξε το ΤΕΕ από τους πολιτικούς υψηλούς προσκεκλημένους έχουν ενδιαφέρον ως προς τη διατύπωσή τους:

  • «Το ΤΕΕ αποτελεί θεσμικό πυλώνα του Κράτους, τη δράση του οποίου νομιμοποιεί τεχνοκρατικά», είπε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
  • «Είστε οι διαμορφωτές του περιβάλλοντος, στο οποίο ζουν και εργάζονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • «Το ΤΕΕ είναι πολύτιμος σύμβουλος της εκτελεστικής αλλά και της νομοθετικής εξουσίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Κατά δεύτερο, η διάταξη που είχαν «ιεραρχικά» οι ροτόντες.

Μπροστά, οι Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Τασούλας και Στασινός (πρόεδρος του ΤΕΕ). Πίσω, μοιρασμένες. Στη μια, την αριστερή, πολιτικοί της αντιπολίτευσης (ξεχωρίσαμε τον Σωκράτη Φάμμελο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Μάκη Παπαδόπουλο του ΚΚΕ).

Στην άλλη, εκ δεξιών, οι επιχειρηματίες. Από αριστερά  καθήμενοι οι Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda, ένας «κρυπτόμενος» κι ως εκ τούτου μη αναγνωρίσιμος, ο Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Κοπελούζος της Προμηθέας Gass, ο Αλέξανδρος Εξάρχου επενδυτής με την Trivest και αντιπρόεδρος και CEΟ της Intrakat και ο Γιώργος Μυλωνάς της ΑΛΟΥΜΥΛ.

Ας ελπίσουμε ότι το moto της εκδήλωσης του ΤΤΕ «100 χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο και συνεχίζουμε» δεν αφορά μόνο αυτούς τους επιχειρηματίες αλλά όλη την αγορά και τον υγιή ανταγωνισμό.

 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu