Με στόχο την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης
Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει αναμόρφωση του δικαστικού συστήματος με στόχο την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων, καθώς σχεδόν 80.000 περιμένουν χρόνια μέχρι να εκδοθεί απόφαση.
Η κυβέρνηση των Εργατικών έχει προειδοποιήσει πως ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων ενδέχεται να ανέλθει σε 100.000 έως το 2028 εφόσον δεν ληφθούν μέτρα.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέβιντ Λάμι υπογραμμίζει πως οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα εκσυγχρονίσουν το δικαστικό σύστημα στη Βρετανία, επιταχύνοντας την εκδίκαση υποθέσεων με κεντρικό γνώμονα την απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα.
«Πίσω από κάθε μία από τις χιλιάδες υποθέσεις που εκκρεμούν βρίσκεται μια ανθρώπινη ζωή που έχει τεθεί σε αναμονή», δήλωσε ο Λάμι, υπογραμμίζοντας πως «για πολλά θύματα, η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης συνιστά άρνηση απονομής δικαιοσύνης».
Ορισμένες δίκες έχουν προγραμματιστεί έως και το 2030 και τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 1/4 των υποθέσεων περιμένουν τουλάχιστον έναν χρόνο μέχρι να εκδικαστούν, με πολλά θύματα να εγκαταλείπουν τη διαδικασία. Ειδικά σε υποθέσεις βιασμού, το 60% των καταγγελιών αποσύρονται πριν από τη διεξαγωγή δίκης.
Το προτεινόμενο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει μεταξύ άλλων οι δίκες με ενόρκους να περιοριστούν μόνο σε κακουργήματα, κάτι στο οποίο αντιδρούν αρκετοί δικηγορικοί σύλλογοι στη Βρετανία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νεκρός μηχανοδηγός και 89 τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Μπέντφορντ
- Porsche: Νέο πακέτο περικοπών πριν τον Ιούλιο επιδιώκει ο Leiters
- Λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων
- Ελληνικό Μετρό: Αναμόρφωση προϋπολογισμού λόγω αποζημιώσεων για έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης
- Πέθανε ο νομπελίστας φυσικός Φρανσουά Ανγκλέρ
- Καιρός: Ισχυρά μελτέμια έως 8 μποφόρ και αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς
- Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Λεπτοκαριά Θεσπρωτίας
- BMW: Συνομιλεί με το προσωπικό μετά τη νέα προειδοποίηση για τα κέρδη…
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








