Οικονομία

Wall Street: Ανοδος εν αναμονή των δηλώσεων του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Την άνοδο της Wall Street συγκράτησε ελαφρώς ο πετρελαϊκός κλάδος

Μετά από το διάλειμμα της Παρασκευής, η Wall Street επανήλθε με άνοδο όλων των κορυφαίων δεικτών, 48 ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, αύριο Τετάρτη.

Βοηθημένος από τη χαλάρωση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων (-8 μονάδες βάσης), ο Dow Jones κέρδισε σχεδόν 0,6% στις 38.333, ο S&P500 έκανε άλμα 0,76% στις 4.928 και ο Nasdaq Composite έφτασε τα υψηλά του με +1,12% στις 15.628.

Ο Nasdaq-100 (+1%) έσπασε το φράγμα του +4% από την 1η Ιανουαρίου, στον απόηχο του κλάδου των ημιαγωγών (+0,7%) με τη Western Digital +2,6%, και της αναπόφευκτης ατμομηχανής Nvidia με +2,4% στα 624,5 δολάρια (για κεφαλαιοποίηση 1,540 δισ. δολάρια, που ξεπερνά πλέον το 50% του ΑΕΠ της Γαλλίας).

Την άνοδο της Wall Street συγκράτησε ελαφρώς ο πετρελαϊκός κλάδος, μετά την πτώση -1,3% της τιμής του “WTI” στο NYMEX (εξ ου και η διολίσθηση της Diamondback -2,5%, της Hess -1,2%, της Halliburton -1%).

Τις επόμενες 48 ώρες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική. Αν και δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα είναι σε επιφυλακή.

“Ο Πάουελ είναι πιθανό να αφήσει ανοιχτή την πόρτα στο ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων τον Μάρτιο, αποφεύγοντας όμως να ενισχύσει την πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου προς το παρόν”, αναφέρει ο Τζιμ Ριντ, αναλυτής αγοράς της Deutsche Bank.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch, μόνο το 48,6% των traders αναμένει πλέον μείωση των επιτοκίων τον Μάρτιο, ενώ το 50,4% αναμένει περαιτέρω “status quo”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu