Ετήσια αύξηση 15,6% παρουσίασαν οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2014, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδ0ς (ΤτΕ).
Επικαλούμενη τα στοιχεία αυτά, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σήμερα, πως οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (85,4%), αυξήθηκαν την εξεταζόμενη περίοδο κατά 14,6%, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 17,7%.
Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται, από το Ηνωμένο Βασίλειο (33,8%), τη Γαλλία (15,1%), την Ολλανδία (32,2%), τη Ρουμανία (58,0%), τη Ρωσία (13,5%), την Κύπρο (29,0%) και τη Βουλγαρία (12,8%), ενώ σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από την Ιταλία (-10,2%), την Αλβανία (-8,0%) και τη Δανία (-26,2%). Σημειώνεται ότι οι ποσοστιαίες αυξήσεις στις αφίξεις από Ασία, Αφρική, Αμερική και Ωκεανία ήταν μεγαλύτερες από της Ευρώπης.
Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (11,4%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (11,1%), η Γαλλία (6,6%), η Ρωσία (6,1%) και η Βουλγαρία (6,0%). Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από την Τουρκία (5,5%) και από τις ΗΠΑ (3,2%).
Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και τον σταθμό εισόδου, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς.
Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόμιο Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (20,7%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (11,6%), της Ρόδου (8,6%) και της Θεσσαλονίκης (5,5%). Οι κύριοι σταθμοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι οι Εύζωνοι (6,5%) και ο Προμαχώνας (3,9%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέλος στη δωρεάν πρόσβαση στη Φοντάνα ντι Τρέβι – Εισιτήριο 2 ευρώ για τους τουρίστες
- Κ. Λούντζη: Νέα Ηead of Marketing Communications στη Polygreen Eco
- Τι προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της Alpha Bank – Στα 1.600 ευρώ ο κατώτατος μισθός
- Συνεχίζεται η πτώση του χρυσού και του ασημιού
- Η Alibaba θα δαπανήσει 431 εκατ. δολάρια για την προώθηση της ΑΙ
- Θετική ώθηση στην κατανάλωση με τα προγράμματα ανταλλαγής προϊόντων το 2025 στην Κίνα
- Ο Bad Bunny γράφει ιστορία στα Grammy
- Η κακοκαιρία “έπνιξε” τη Λάρισα – Εικόνες καταστροφής στον Αγιόκαμπο (Βίντεο)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








