Ανοδος 5,9% στα έσοδα στα 27,51 δισ. ευρώ το ίδιο διάστημα
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη και τα έσοδα για το α’ τρίμηνο του 2025 της Bank of America (BofA), με ώθηση από τα καλύτερα από το αναμενόμενο καθαρά έσοδά της από τόκους, ενώ η μεταβλητότητα που επικρατεί στις αγορές λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ, ενίσχυσε την κερδοφορία της.
Σύμφωνα με το CNBC και το Reuters, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 11% στα 7,4 δισ. δολάρια ή 90 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 6,7 δισ. δολάρια, ή 76 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 27,51 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 5,9%, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για 26,99 δισ. δολάρια.
Τα κέρδη από τον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησαν κατά 3% στα 1,5 δισ. δολάρια, κάτω από τις προβλέψεις για 1,6 δισ. δολάρια.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), η διαφορά μεταξύ αυτών που κερδίζει μια τράπεζα από τα δάνεια και αυτών που πληρώνει τους καταθέτες, αυξήθηκαν στα 14,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών του StreetAccount για 14,56 δισ. δολάρια.
Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street, ενώ έχει υποχωρήσει περισσότερο από 16% μέχρι ώρας φέτος.
Τις προηγούμενες ημέρες, οι κολοσσοί του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ JPMorgan Chase, Morgan Stanley και η Goldman Sachs ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους, με τις τρεις τράπεζες να σημειώνουν καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Αμοιβή 10 εκατ. δολάρια σε πληροφοριοδότες για Χαμενεΐ και Φρουρούς της Επανάστασης
- Ευρωπαϊκές αγορές: Απώλειες έφερε το πετρέλαιο που πήγε πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι
- Η τελική λίστα 63 προϊόντων με πλαφόν: Προστέθηκαν φρέσκα φρούτα – λαχανικά και σερβιέτες – ταμπόν
- WSJ: Το αμερικανικό Πεντάγωνο στέλνει πεζοναύτες και αποβατικά πλοία στη Μέση Ανατολή
- Μαρία Ζάγκα για πλαφόν στα καύσιμα: «Αφήνει στο απυρόβλητο την πηγή του προβλήματος, τα διυλιστήρια»
- Μελέτη PwC για Data Centers: Δημιουργείται μια αγορά έως 5 GW στη ΝΑ Ευρώπη, σε κόμβο εξελίσσεται η Ελλάδα
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Γ. Κωνσταντινίδης (ΟΤΕ): Εξασφαλίζουμε τις υποδομές συνδεσιμότητας για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








