Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους αυτόκλητους «σερίφηδες» στον Έβρο

«Οι αλλοπρόσαλλές δηλώσεις Κικίλια, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί «υβριδικού πολέμου», η ξενοφοβική υστερία που επιχειρούν να επιβάλουν, όχι μόνο νομιμοποιεί την ακροδεξιά βία στον Έβρο, αλλά δίνει άλλοθι σε κατάφωρα παράνομες ενέργειες στο μέλλον και αλλού», τονίζει η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

«Ένας επικίνδυνος παρακρατικός μηχανισμός από αυτόκλητους σερίφηδες δρα στον Έβρο. Η έξαρση της ακροδεξιάς βίας ενθαρρύνεται απολύτως συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που επιχειρεί να στρέψει τον δημόσιο διάλογο μακριά από τις ευθύνες της για τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη χώρα επί έντεκα ημέρες», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής και υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου.

Όπως επισημαίνει, «οι αλλοπρόσαλλές δηλώσεις του Υπουργού Κικίλια, οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί «υβριδικού πολέμου», η ξενοφοβική υστερία που επιχειρούν να επιβάλουν στον δημόσιο διάλογο, όχι μόνο νομιμοποιεί την ακροδεξιά βία στον Έβρο τώρα, αλλά δίνει άλλοθι σε κατάφωρα παράνομες ενέργειες στο μέλλον και αλλού.

Δεν υπάρχει τίποτε το πρωτότυπο στην επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση: όπως σε όλες τις προηγούμενες περιστάσεις, έτσι και τώρα η τακτική που επελέγη είναι η μετάθεση της συζήτησης, ώστε να κρυφτούν οι ευθύνες της Πολιτείας.

Η συγκεκριμένη διαχείριση, όμως, είναι άκρως επικίνδυνη. Προωθεί την ακροδεξιά ατζέντα μέσα από την κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου.

Επιλέγοντας να επωάσει η ίδια το αυγό του φιδιού, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο επιβλαβής είναι για την κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατική ομαλότητα».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu