Επενδύσεις

Έντονο ενδιαφέρον από Σαουδάραβες επενδυτές για την Ελλάδα

Για greenfield επενδυτικά σχέδια σημαντικών επενδυτικών ομίλων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Ελλάδα συζήτησε ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Στέφανος Ησαΐας με Σαουδάραβες επενδυτές στο ταξίδι του στη Τζέντα, σε συνέχεια της επίσκεψής του στο Ριάντ (24-25 Νοεμβρίου 2014) όπου το Enterprise Greece συμμετείχε στην επίσημη αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους της βασιλικής οικογένειας που υλοποιούν έργα στη Μεσόγειο, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντιπροσωπεία του Enterprise Greece είχε την ευκαιρία, στη Τζέντα, να προχωρήσει σε επαφές με εκπροσώπους σημαντικών επενδυτικών ομίλων που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Ελλάδα και διερευνούν την περαιτέρω επέκτασή τους, τόσο μέσω εξαγορών όσο και μέσω Greenfield επενδυτικών σχεδίων ενώ στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων και το Ελληνικό Προξενείο στην Τζέντα, στην οποία συμμετείχαν επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον για τον τομέα του τουρισμού και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στα ακίνητα, καθώς και για τους τομείς αγροτικής παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με θεσμικούς φορείς όπως το ισχυρό Jeddah Chamber of Commerce and Industry, ο Αντιπρόεδρος του οποίου απηύθυνε πρόταση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece να συμμετάσχει στο Jeddah Economic Forum που διοργανώνεται στην Τζέντα τον προσεχή Μάρτιο, ενώ διερευνήθηκαν και οι δυνατότητες διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών τόσο στην Τζέντα όσο και στην Αθήνα, το 2015.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στο Ριάντ και στην Τζέντα, ο κ. Ησαΐας, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι επαφές που πραγματοποιήσαμε αφορούσαν σχεδόν το σύνολο των πυλώνων, στους οποίους δραστηριοποιείται το Enterprise Greece. Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον τόσο για επενδύσεις στην Ελλάδα, όσο και για εξαγωγή προϊόντων στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας. Η παρουσία μας, από κοινού με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη στο Ριάντ και αυτόνομα στην Τζέντα, επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά ότι η μεθοδικότητα, η επιμονή και η συνέπεια αποτελούν πολύτιμα όπλα μας, αλλά και προϋποθέσεις για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας».

Υπενθυμίζεται ότι greenfield επένδυση είναι μία μορφή Ξένων ‘Αμεσων Επενδύσεων όπου η μητρική εταιρία ξεκινάει ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα πραγματοποιώντας νέες λειτουργικές μονάδες εκ του μηδενός. Πέρα από τη υλοποίηση νέων δραστηριοτήτων, οι περισσότερες μητρικές εταιρίες δημιουργούν και μακροχρόνιες θέσεις εργασίας στη ξένη χώρα προσλαμβάνοντας νέους εργαζομένους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επενδύσεις

close menu