ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών», en;v όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν υπέρ της άρσης
Την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη και Έλενας Ακρίτα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να εισηγηθεί στην Ολομέλεια.
Η υπόθεση του κ. Πολάκη αφορά μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, από την ανεξάρτητη βουλευτή Αθηνά Λινού, σχετικά με τη δραστηριότητά της στο Ινστιτούτο «Prolepsis».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής που έγινε κεκλεισμένων των θυρών ότι παρότι και ο ίδιος έχει υποβάλει -δύο μήνες νωρίτερα από την κ. Λινού- μήνυση εναντίον της, εν τούτοις η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί ακόμα στη Βουλή.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση που δήλωσαν «παρών», όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν υπέρ της άρσης.
Η άρση ασυλίας της κας Ακρίτα αφορά μήνυση που κατέθεσε εναντίον της, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για αναπαραγωγή ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που άφηνε αιχμές για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική Τράπεζα: Νέα προμήθεια 0,50 ευρώ από Οκτώβριο, ποιες συναλλαγές αφορά
- Η Μαρίζα Πετράκου στο τιμόνι της μάρκας BYD στον Όμιλο Σφακιανάκη
- Ο Μπάιντεν φταίει για τις υψηλές τιμές στο πετρέλαιο, λέει ο Τράμπ
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του «παραδέχεται» ανεπάρκεια των ελέγχων
- Δούκας: «Στην εισαγγελία το πόρισμα για τις καθιζήσεις από τα έργα του Μετρό στην Κυψέλη»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πίεση από τεχνολογία, πετρέλαιο και ομόλογα – Στο κόκκινο ο Stoxx 600
- ΗΠΑ: Πάνω από το 5% η απόδοση του 10ετούς, για πρώτη φορά από το 2023
- Αμοντέι, Άλτμαν, Μασκ: Τι είπαν για τους κινδύνους της AI και έσπειραν πανικό «καταστροφής»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








