Νέα δικογραφία από την ελληνική Δικαιοσύνη
Συνεδριάζει σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλή των Ελλήνων με αντικείμενο την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών Χαράλαμπου Αθανασίου και Τάσου Χατζηβασιλείου, στο πλαίσιο της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13:00, ενώ η εισήγηση της Επιτροπής θα καθορίσει το επόμενο βήμα για την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Νέα δικογραφία από την ελληνική Δικαιοσύνη
Η συγκεκριμένη δικογραφία διαφοροποιείται από προηγούμενες υποθέσεις που αφορούσαν συνολικά 11 βουλευτές και δύο πρώην υπουργούς, καθώς –σύμφωνα με τις πληροφορίες– η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δήλωσε αναρμόδια.
Ως εκ τούτου, η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, δηλαδή μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Στάση των δύο βουλευτών
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου αναμένεται να ζητήσει την άρση της ασυλίας του, πιθανότατα μέσω υπομνήματος, παραμένοντας συνεπής στη θέση που έχει εκφράσει δημόσια από την πρώτη στιγμή.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ελέγχεται για πράξη που δεν τελέστηκε, επιδιώκοντας –όπως έχει δηλώσει– να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Αθανασίου δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του ή αν θα παραστεί στην Επιτροπή, διατηρώντας επιφυλακτική στάση.
Πάντως, απορρίπτει τις κατηγορίες περί παράβασης καθήκοντος, τονίζοντας ότι δεν έχει προβεί σε καμία παράνομη ενέργεια.
Η τελική απόφαση στην Ολομέλεια
Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα διαμορφώσει την εισήγησή της, ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 22 Απριλίου.
Στην ίδια συνεδρίαση θα εξεταστούν και οι περιπτώσεις των 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για τους οποίους έχει ήδη προταθεί η άρση ασυλίας, κατόπιν και δικού τους αιτήματος, ώστε –όπως υποστηρίζουν– να αποδειχθεί άμεσα η αθωότητά τους.
Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας, με τις εξελίξεις να αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραμένει σταθερή η υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη με νέα ενημέρωση των γιατρών
- Ράλι για τη μετοχή της MHI με την Ιαπωνία να κλείνει μεγάλο deal εξαγωγής πολεμικών πλοίων
- Ιράν: «Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση συμμετοχής στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ»
- Αιχμές από Γιώργο Βλάχο: Κάτι δεν πάει καλά στο Μαξίμου, δεν υπάρχει συντονισμός
- O Αθανάσιος Καββαδάς νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
- Η LG φέρνει την OLED evo C5 και ανεβάζει επίπεδο την εμπειρία θέασης
- Eurostat: Υποχώρησε 1,9% η κατασκευαστική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο
- Τέλος εποχής για την αποκλειστική συνεργασία της εταιρείας των Ομπάμα με το Netflix
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








