Στο νέο πρόγραμμα προσφέρονται υψηλότερα ποσοστά επιδότησης που ενδέχεται να φτάνουν μέχρι και το 95%
Το νέο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης που σχεδιάζεται για ευάλωτα νοικοκυριά φαίνεται να απαντά σε αρκετές από τις αδυναμίες που προέκυψαν από το προηγούμενο “Εξοικονομώ” του 2021.
Συγκεκριμένα, πολλές οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα λόγω αδυναμίας να καλύψουν την ιδία συμμετοχή ή να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα δανειοδότησης με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση καθυστέρησε 2,5 χρόνια να εκδοθεί.
Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση αυτών των όρων, προσφέροντας υψηλότερα ποσοστά επιδότησης που ενδέχεται να φτάνουν μέχρι και το 95% για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.
Παράλληλα, θα υπάρχει ένα δεύτερο ειδικό πρόγραμμα που θα επικεντρώνεται στις αντλίες θερμότητας, με επιδότηση που θα καλύπτει το 50-60% του κόστους, η οποία θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των διαφορετικών περιοχών, βάσει του συστήματος των βαθμών ημερών, όπως ισχύει και για το επίδομα θέρμανσης.
Το πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2024”, που αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος του έτους, θα περιλαμβάνει επίσης ειδικές προβλέψεις για πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με αναπηρία, χωρίς να επιβάλλει εισοδηματικά όρια.
Αυτό αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση περισσότερων ευάλωτων νοικοκυριών στα οφέλη του προγράμματος, βοηθώντας τους να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος και να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέα πτώση αμερικανικού αεροσκάφους ανεφοδιασμού Boeing KC-135 στο Ιράκ
- Η ένταση στη Μέση Ανατολή κρατά τις τιμές του πετρελαίου ψηλά παρά τα αποθέματα ΗΠΑ – ΔΟΕ
- Eurostat: Μειώθηκε 1,2% η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο – Στο +5,5% στην Ελλάδα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,9% στις νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Οικονομικό Ημερολόγιο 2026
- ΕΛΣΤΑΤ: Κατέβασε ταχύτητα στο +3% η παραγωγής στις κατασκευές το δ’ τρίμηνο 2025, σε σχέση με το +23,6% του 2024
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 4,6% στον δείκτη τιμών εισαγωγών στην βιομηχανία τον Ιανουάριο
- ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε.»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








