Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες που καταγράφηκαν - Τα ονόματα
Αποσπάσματα συνομιλιών που καταγράφηκαν από την ΕΥΠ βρίσκονται πλέον στη διάθεση των βουλευτών, καθώς η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αφορά εξυπηρετήσεις προς ψηφοφόρους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, είναι προσβάσιμη στην αίθουσα 168 της Βουλής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες που καταγράφηκαν μέσω των νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ. Από τα αποσπάσματα αυτά, προκύπτει ότι μέλη της Βουλής, κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρονται να έχουν ζητήσει τη βοήθεια του ΟΠΕΚΕΠΕ για να εξυπηρετήσουν ψηφοφόρους τους, οι οποίοι είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Μεταξύ των βουλευτών που εμφανίζονται σε αυτές τις συνομιλίες, είναι πρόσωπα που κατέχουν ή κατείχαν σημαντικές θέσεις στην πολιτική σκηνή. Από τη Νέα Δημοκρατία, τα ονόματα που εμπλέκονται είναι ο Χρήστος Κέλλας (νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας), ο Χρήστος Μπουκώρος (βουλευτής Μαγνησίας), ο Φάνης Παππάς (πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και νυν βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης), ο Μάξιμος Σενετάκης (βουλευτής Ηρακλείου), ο Διονύσης Σταμενίτης (νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Πέλλας), ο Τάσος Χατζηβασιλείου (νυν υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Σερρών), ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (βουλευτής Σερρών), και ο Θανάσης Σταυρόπουλος (βουλευτής Γρεβενών).
Από το ΠΑΣΟΚ, εμπλέκεται ο Φραγκίσκος Παρασύρης (βουλευτής Ηρακλείου), ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ο Βασίλης Κόκκαλης (βουλευτής Λάρισας).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στενά του Ορμούζ: Οι νέες διαδρομές που αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη
- Πού έχει φωτιά τώρα: Η κατάσταση σε όλα τα πύρινα μέτωπα
- Φωτιά στο Αίγιο: Οι ισχυροί άνεμοι φουντώνουν το πύρινο μέτωπο
- Βοιωτία: Η φωτιά της Ξηρονομής κατευθύνεται προς Δομβραίνα – Μήνυμα από 112
- Μαίνεται η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, οι φλόγες έφτασαν στον οικισμό
- Σούπερ μάρκετ: €7,2 δισ. ο τζίρος στο εξάμηνο, η ζήτηση οδηγεί την αγορά, αλλά με πιο ήπιο ρυθμό
- Dimand – ΔΕΔΔΗΕ: Mega deal 158,3 εκατ. ευρώ για νέα γραφεία στον Ελαιώνα και ακίνητα στο Περιστέρι
- Ευρωπαϊκές αγορές: Από τα ιστορικά υψηλά σε αρνητικό κλείσιμο – «Βουτιά» 25,4% για τη Universal Music
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








