Τι απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την αναστολή λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αθηνών
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η αναστολή λειτουργίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά τις επαναληπτικές αυτοδιοίκητες εκλογές, οφείλεται «στον υπέρογκο φόρτο, που ανέκυψε στο πλαίσιο των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών».
Αναλυτικότερα, η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η απόφαση του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών για την αναστολή της λειτουργίας του Πρωτοδικείου στις 19 και 20 Οκτωβρίου ελήφθη λόγω της αδυναμίας απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του εξαιτίας του υπέρογκου φόρτου, που ανέκυψε στο πλαίσιο των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών και θεμελιώνεται στη διάταξη του άρθρου 22 παρ.2 εδ. α Ν.4938/2022.
Αποτέλεσε δε, μία αναμενόμενη εξέλιξη, την οποία από την αρχή είχαμε επισημάνει, δεδομένου ότι και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, η διάρκεια της αναστολής αυτής προβλεπόταν, από την αρχή, ως πενθήμερη.
Η κριτική, επομένως, των αποφάσεων των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης πρέπει να ασκείται με κριτήρια αντικειμενικά και χωρίς προσωπικές προσβολές.
Ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Χριστόφορος Λινός τιμήθηκε με την ψήφο των Δικαστών του Πρωτοδικείου σε μία νευραλγική θέση της Δικαιοσύνης και απρόκλητες αιχμές σε βάρος του προσώπου του συνιστούν έλλειψη σεβασμού απέναντι στο θεσμό του Αυτοδιοίκητου, τελώντας σε δυσαρμονία με τη βούληση όλων όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε έναν ευρύτερο και ειλικρινή θεσμικό διάλογο για τη Δικαιοσύνη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Observer: Προς παραίτηση ο Στάρμερ τη Δευτέρα
- Μητσοτάκης: Η πλατφόρμα PosoKanei ήρθε για να μείνει (όπως και η e-Katanalotis, που έφυγε νύχτα)
- Το βίντεο του αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, Γ. Μάργαρη, που «ηλέκτρισε» την ατμόσφαιρα ενέργειας και πολιτικής
- Ημέρα του Πατέρα 2026: Ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μας δείχνουν τον δρόμο
- Πόλεμος για την πρωτεΐνη στο γιαούρτι: Danone εναντίον Chobani
- Γερμανία: Πρόταση για σύνδεση της συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής
- Άνετη νίκη η Ιαπωνία εναντίον Τυνησίας
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η Γαλλία περιορίζει την κατανάλωση αλκοόλ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








