Τα έντονα φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας
Το μεγαλύτερο πλημμυρικό φαινόμενο στην ιστορία της βιώνει από το Σάββατο 1/12 η Ρόδος, καθώς η κακοκαιρία Bora έπληξε μετά τη Λήμνο και το νησί.
Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, οι κάτοικοι της Ρόδου πέρασαν μια πολύ δύσκολη νύχτα.
«Η Ρόδος, χθες το βράδυ, δοκιμάστηκε σκληρά. Χρειάστηκε να γίνουν δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, σε ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες που οδήγησαν ακόμα και στην ανάγκη επιχειρήσεων διάσωσης των ανδρών που επιχειρούσαν. Το νησί ενισχύθηκε με δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα με ειδική πτήση και από τα ξημερώματα έχει σταλεί μήνυμα 112 που απαγορεύει κάθε μετακίνηση.
Προσοχή, η απαγόρευση μετακίνησης είναι σε ισχύ με διάρκεια 24 ώρες. Η καταγραφή ζημιών δεν θα ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί το φαινόμενο, για το οποίο η Μετερεωλογική Υπηρεσία δίνει επανάληψη σήμερα Κυριακή. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη συναγερμό και η επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, συνεχής. Στο οδικό δίκτυο υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές καθώς και σε οικίες και επιχειρήσεις. Εως και τώρα, καμία αναφορά για αγνοούμενο δεν υπάρχει και την περιοχή που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, την Ιαλυσό, εποπτεύει η ΕΜΑΚ. Επαναλαμβάνουμε, ισχύει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων».
Απίστευτα πράγματα. Τι θα φανερωθει με το πρώτο φως της ημέρας.#Ρόδος #Κακοκαιρία_BORA #πλημμύρες #κακοκαιρία pic.twitter.com/PpxmCnAKca
— Εποχικοί Πυροσβέστες (@epoxpyrosvestes) December 1, 2024



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική Τράπεζα: Νέα προμήθεια 0,50 ευρώ από Οκτώβριο, ποιες συναλλαγές αφορά
- Η Μαρίζα Πετράκου στο τιμόνι της μάρκας BYD στον Όμιλο Σφακιανάκη
- Ο Μπάιντεν φταίει για τις υψηλές τιμές στο πετρέλαιο, λέει ο Τράμπ
- Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ με ανακοίνωσή του «παραδέχεται» ανεπάρκεια των ελέγχων
- Δούκας: «Στην εισαγγελία το πόρισμα για τις καθιζήσεις από τα έργα του Μετρό στην Κυψέλη»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Πίεση από τεχνολογία, πετρέλαιο και ομόλογα – Στο κόκκινο ο Stoxx 600
- ΗΠΑ: Πάνω από το 5% η απόδοση του 10ετούς, για πρώτη φορά από το 2023
- Αμοντέι, Άλτμαν, Μασκ: Τι είπαν για τους κινδύνους της AI και έσπειραν πανικό «καταστροφής»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








