Ελλάδα

Στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ την Πέμπτη 20 Ιουνίου

Τι αναφέρει το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην ανακοίνωσή του

Διευκολυντική στάση εργασίας από τις 10πμ έως τις 3μμ με στόχο την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, η ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πάρουν μέρος και καταγγέλλει «την συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων». Η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως: «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα τα δικά μας και των ασθενών μας».

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «καταδικάζει τις διώξεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων από την κυβέρνηση, η οποία ενεργοποιώντας αυτή τη φορά το νόμο “Χρυσοχοΐδη” για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, παραπέμπει σε δίκη που εκδικάζεται την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου γιατί “δε συνεμορφώθη προς τις υποδείξεις”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Για αυτό απέναντι στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων την περίοδο της πανδημίας, για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, στήνεται “διαδηλωτοδικείο” για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές μαζικά.

Το Γενικό Συμβούλιο δηλώνει τη στήριξή του σε όσους εργαζόμενους σέρνονται σε δικαστήρια συνεχίζοντας τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμο».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu