Στο τραπέζι η οδική ασφάλεια η ενέργεια και το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ το απόγευμα ο πρωθυπουργός υποδέχεται τον ηγέτη της Βαυαρίας
Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιείται στις 11:00 συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η κυβερνητική ατζέντα επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ενέργεια και την επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου σε κομβικούς τομείς.
Τα οκτώ θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:
Εισήγηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Κώτσηρα σχετικά με τις νέες πρωτοβουλίες και τα αποτελέσματα της πολιτικής για την οδική ασφάλεια.
Ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,
Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου για την έγκριση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Ύδατα.
Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για τη δευτερογενή χρήση ηλεκτρονικών δεδομένων υγείας.
Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό, Νίκο Τσάφο του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2024/1711 ως προς τη βελτίωση του σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2024/1712 σχετικά με την πρόληψη και της καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2024/1203 σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω του ποινικού δικαίου.
Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο σχετικά με την αναθεώρηση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2026.
Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό, Νίκο Τσάφο σχετικά με την σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Πυρηνική Ενέργεια.
Επίσης στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΑΕ: Αγορές δεκάδων εκατομμυρίων βαρελιών ιρακινού αργού με μεγάλες εκπτώσεις
- Δίκη για Τέμπη: Συμφωνία εισαγγελέα – συνηγόρων για άρση απορρήτου κινητού του σταθμάρχη
- Η Toyota αναδιατάσσει τις δυνάμεις της στην Κίνα – Προάγγελος ευρύτερης ενοποίησης του κλάδου
- Brightshore Capital: Νέα πλατφόρμα χρέους ακινήτων ύψους 250 εκατ. δολαρίων
- Η LVMH χάνει τη λάμψη της: Εκτός ευρωπαϊκής δεκάδας ο άλλοτε χρηματιστηριακός «βασιλιάς»
- Γνωστοποίηση Θεμάτων Ειδικής Διαπραγμάτευσης
- Πολωνία: Προς έκτακτο φόρο 60% στα υπερκέρδη των πετρελαϊκών για φθηνότερα καύσιμα
- Πόρτο Γερμενό: Ξεκίνησαν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








